Muszlimokra szabja a brit rendőrség az egyenruhát

2018.09.22. 15:07

Új egyenruhát vezet be a West Yorkshire-i rendőrség, hogy az elfogadható legyen a muszlim nők számára. Egyre több bűncselekményt követnek el ugyanis a migránsok, ezért szükség lenne minél több muszlim rendőrre és rendőrnőre, a hagyományos brit egyenruhát azonban nem fogadják el. Már be is mutatták az új ruhaterveket, és le is tesztelték a fekete színű, csadorra hasonlító női egyenruhát.

 Már több rendőrőrs is engedett a muszlim munkavállalóinak az Egyesült Királyságban, például lehetővé tette a hidzsáb vagy a fejkendő használatát. És a muszlimok számára elfogadható egyenruhát kíván bevezetni.

Már a múlt hónapban tesztelték az új egységes női uniformist, amely elrejti a női alakot. Beszámolt arról is, hogy egy muszlim nő bevonásával készültek a tervek, és elmondta azt is, hogy az egyenruha változásától remélik, hogy még több muszlim nő belép a rendőrségre, akiket eddig az uniformis formája visszatartott.

A fő ok az, hogy egyre több bűncselekményt követnek el a muszlim bevándorlók az Egyesült Királyságban, így szükség van a saját közösségükből származó rendőrökre is, akiket a közösség tagjai hajlandóak elfogadni.

Bízunk benne, hogy az uniós szervek nem kapnak kedvet, és nem teszik kötelezővé a tízezer Frontex-határőrnek az öltözetet.