Az osztrák Szabadságpárt frakcióvezetője is kiállt Orbán Viktor mellett

Johann Gudenus
Johann Gudenus a leading member of the right-wing Austria Freedom Party (FPOe), during interview with Austria Presse Agentur in Vienna, Austria, on 13 th August 2018. (Photo credit should read "GEORG HOCHMUTH/APA-PictureDesk via AFP")
Vágólapra másolva!
Az osztrák Szabadságpárt, az FPÖ elítéli a Sargentini-jelentést és az Európai Parlament által alkalmazott eljárást, továbbá szerintük Orbán Viktor komolyan vette a feladatot, és megvédte a saját és külső határait – nyilatkozta az M1-nek Johann Gudenus, a párt frakcióvezetője.
Vágólapra másolva!

Johann Gudenus, aki hazájában az Osztrák–Magyar Barátságot ápoló bizottság elnöke, úgy fogalmazott, Magyarország Ausztria egyik fontos partnere, és komoly történelmi hagyományok és barátság van a két ország között. A politikus sajnálatosnak tartja, hogy az EP megszavazta a jelentést, bár szerinte

megkérdőjelezhető az eredmény, mivel a tartózkodást nem vették figyelembe, így a döntés önkényes volt.

Az osztrák frakcióvezető szerint Magyarország felelősségteljesen járt el a migrációval kapcsolatban.

Kiemelte, hogy Orbán Viktor komolyan vette a feladatot és a külső és a saját határait is megvédte.

Az Európai Unió ezzel szemben saját szabályait nem vette komolyan, és ezért ítélnek el egy országot –tette hozzá az exkluzív interjúban.

Sebastian Kurz osztrák kancellár is a Soros-Sargentini-jelentés mellett szavazott, de ezt Gudenus a közelgő EP-választásokkal hozta összefüggésbe. Elmondta, hogy ő csak a saját pártja nevében tud nyilatkozni, és ők elítélik a jelentést és az EP által alkalmazott eljárást is.

Johann Gudenus, az FPÖ frakcióvezetője Forrás: AFP/APA-PictureDesk/Georg Hochmuth

Az Európai Unió területén az elmúlt években sok terrortámadás történt, amit migránsok hajtottak végre, akik ellenőrizetlenül érkezhettek az EU területére. A politikus ezt felelőtlenségnek tartja.

Ezek az emberek a szélsőséges iszlamizmust hozták be, ami terrorizmusba torkollt.

A visegrádi országok ebben a kérdésben is összetartanak, és azért dolgoznak, hogy az iszlám ne terjedjen tovább. Ez a helyes út – emelte ki.

Merkel nem ura a helyzetnek

Gudenus szerint Angela Merkel német kancellár önmagában egy ellentmondás, és az utóbbi évek rámutattak, hogy már nem teljesen ura a helyzetnek. A döntései nem érthetők, és ezek jelentős részben felelősek a migrációs krízis kialakulásáért.

Az osztrák politikus úgy véli, Merkel a migráció szülőanyja az EU-ban.

Gudenus kiemelte, hogy nem a migráció ellen van kifogásuk, hanem az olyan migráció ellen, amikor az emberek egyszerűen bevándorolnak a szociális rendszerbe, soha semmivel nem járultak hozzá,

Az EU egy szentségtelen szövetséggé vált, amelyben baloldali pártok és iszlám irányzatok lépnek fel azok ellen, akik észszerűen védeni akarják Európát – hangsúlyozta.