Már halálos áldozata is van a németországi viharoknak

vihar, németország
23 September 2018, Hessen, Roedermark: A fire engine passing a badly damaged car with its roof pressed in and windshield destroyed. According to a resident, a very strong gust of wind dragged a house roof and hurled it onto the opposite side of the street. A car parked there was completely buried under the rubble and severely damaged. Photo: Andreas Arnold/dpa
Vágólapra másolva!
Heves vihar csapott le hétfőre virradóra Németország déli és nyugati területeire, egy ember meghalt, súlyos fennakadások keletkeztek a közlekedésben.
Vágólapra másolva!

A hatóságok este 19 óra után adtak ki figyelmeztetést, egyben felhívták a világ legnagyobb sörfesztiválja, a müncheni Oktoberfest résztvevőinek figyelmét a rendkívül erős széllökésekre.

A vihar sok fát az utakra és a sínekre döntött, megrongálódtak az elektromos távvezetékek, háztartások tízezrei maradtak áram nélkül.

Számos, a szomszédos országokba induló vonatjáratot töröltek.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Arnold

A helyzet nem volt sokkal jobb a frankfurti nemzetközi repülőtéren sem, ahol többtucatnyi légi járatot töröltek. Az is gondot okozott az utasoknak, hogy egyáltalán eljussanak a reptérre: a lezuhant fák és a heves eső miatt veszélyes közlekedni.

Számos épületnek megrongálódott a tetőzete.

Egy 78 éves nő egy kempingben halt meg a dél-németországi Bambergben, amikor rádőlt egy fa.

Egy négyéves gyerek súlyosan megsérült a dél-németországi Epfenbachban, itt is egy fa zuhant arra az autóra, amelyben a családjával utazott. A gyereket helikopterrel szállították kórházba, a család három másik tagja sértetlen maradt.