Soros György az ENSZ-közgyűlésen parádézik

Soros György és jordán királyné
Vágólapra másolva!
A jordán királyné tett közzé erről egy közös fotót Instagramján, bebizonyítva, hogy a bevándorláspárti milliárdosnak akkor is bérelt helye van a nagy tekintélyűnek tartott nemzetközi szervezet eseményén, ha érdeme csupán annyi, hogy sok pénzzel megtámogatott egy jordán alapítványt. 
Vágólapra másolva!

Ma kezdődik az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) 73. közgyűlésének ülésszaka, amelynek keretében sor kerül az első állam-, illetve kormányfői beszédekre is. Önmeghatározása szerint a nemzetközi szervezetnek egyik legfőbb feladata az államok közötti együttműködést elősegíteni bizonyos területeken. Ehhez képest az ENSZ több alkalommal erősen politikai motivációjú döntéseket hozott, nem egyszer szembe kerülve ezzel a magyar kormánnyal. Erre talán a legjobb példa, hogy júliusban Magyarország kilépett az ENSZ által kezdeményezett globális migrációs csomag elfogadási folyamatából. Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter ezt akkor azzal indokolta, hogy bebizonyosodott, a migrációt illetően feloldhatatlan az ellentét Magyarország álláspontja és a nemzetközi szervezet megközelítése között. A folyamat során, és a magyar kormány döntését követően felerősödött a politikai vita, miszerint

Soros Györgynek mekkora befolyása van az ENSZ működésére és döntéseire.

Az ellenzéki pártok támadták a kormánypártokat, mondván, az amerikai milliárdosnak nincs hatása az ENSZ-re, ezt csak a kabinet szeretné így láttatni. Tegnap erős, pontos, kimért csapás érkezett Jordániából a kormányellenes álláspontra, ugyanis Ránija Ál Abdullah, az ország királynéja a következő képet tette közzé Instagramján egy nappal az ENSZ-közgyűlés ülésszaka előtt.

Ránija jordán királyné a következő szöveggel tálalta követőinek a Soros Györggyel való találkozóját:

Azt nehéz megfejteni, hogy Soros György milyen minőségében jelent meg a találkozón. Mindenesetre a jordán királyné szövegéből az következik, hogy Soros György azért, mert alaposan megtámogatott egy jordán alapítványt, részt vehetett a tekintélyesnek tartott nemzetközi szervezet eseményén. A történethez hozzátartozik, hogy Zeid Raad al-Husszein herceg, korábbi emberi jogi főbiztos szintén a jordán királyi család tagja. Al-Husszein többször is erőteljesen kritizálta Magyarországot. 2016 nyarán a magyar mélységi határőrizet kapcsán úgy fogalmazott, hogy

A mélységi határőrizet lényege egyébként az, hogy azokat a migránsokat, akiket a határtól számított 8 kilométeres távolságon belül elfognak, visszakísérik a határkerítésen található kapukig, és útba igazítják őket a legközelebbi tranzitzóna felé.

Kétségkívül egy ligában fociznak Soros Györggyel.