Világszerte imádják a macskákkal szundikáló nagypapát

2018.09.25. 18:32

Gyorsan elterjedtek egy macskákkal alvó nyugdíjas képei az interneten, ami nem várt támogatást is hozott egy állatmenhelynek – írja a BBC.

A wisconsini Terry Laurmen rendszeresen önkénteskedik egy Green Bay-i macskamenhelyen.

A menhelyen olyan macskákkal foglalkoznak, amelyek valamilyen fogyatékosság miatt speciális bánásmódot igényelnek, és próbálnak nekik új otthont találni.

A 75 éves nyugdíjas egy ideje szinte minden nap ellátogat a menhelyre, hogy fésülgesse a macskákat. Mivel sokat utazik, arra nincs kapacitása, hogy saját állatot tartson, de nagy rajongója a macskáknak, ezért nagyon szívesen segít nekik.

Az állatok hamar megszerették, ezért mindig hozzá bújnak, ha ott van – nyilatkozta a Elizabeth Feldhausen, a menhely tulaja.

Ugyanakkor a 20-30 fésülése fárasztó tud lenni, ezért Terry a délutáni alvásait is a menhelyen tölti, amihez a macskák is csatlakoznak. A macskákkal szunyókáló nyugdíjas képeit Elizabeth feltöltötte a menhely Facebook-oldalára, amelyek aztán bejárták az internetet – Terry pedig megkapta a neki is tetsző Macskák Nagypapája nevet.

A képek nemcsak neki, hanem a menhelynek is népszerűséget hoztak: több ezer dollárnyi adományt ajánlottak fel az emberek a képeket látva. 

Mivel Terrynek nincs számítógépe és okostelefonja, nem igazán érti népszerűségét.

"Sohasem gondoltam volna, hogy ez fog történni csak azért, mert elalszom!" - írta a menhely Facebook-oldalán.