Bevándorlásellenes svéd politikus házát akarták felgyújtani

Vágólapra másolva!
Nem először akarnak bevándorlásellenes politikust megfélemlíteni a skandináv államban. Az újabb megfélemlítési akció vasárnap kora reggel történt Stockholmban egy meg nem nevezett önkormányzati képviselő otthonánál, aki a Svéd Demokraták pártjának is a tagja - írja a Breibart.com.
Vágólapra másolva!

A hölgy és partnere egyszer csak égett szagot érzett, amikor meglátták, hogy faházuk egyik sarka ég. Miután nem sikerült eloltani a tüzet, kihívták az illetékeseket, akik hajnali 4:00 tájban meg is érkeztek. A rendőrség szerint szándékos gyújtogatás történt, a rendőrségi szóvivő azt viszont nem tudta megmondani, hogy fennáll-e a folyamatos fenyegetettség a párral szemben. A szóvivő azt mondta,

A Svéd Demokrata politikus is megszólalt a támadással kapcsolatban:

Az eset az után történt, hogy szélsőbaloldaliak Jimmie Åkesson, a Svéd Demokraták vezetőjének a házát is megtámadták tojásokkal és petárdákkal, illetve be akartak törni a házába.

Jellemző a svéd viszonyokra is, hogy az egyik bevándorlást támogató újságíró még meg is ünnepelte az esetet.

Április óta 288 bűnesetet jegyzett fel a svéd rendőrség, amit a svéd demokrácia ellen követtek el, beleértve politikusok és újságírók elleni támadásokat is. A bevándorlásellenes Svéd Demokraták elnöke halálos fenyegetést is kapott a nemrégen lezajlott parlamenti választás napján.

Nem sokkal a választások előtt a választási anyagaikat gyújtották fel, és tették tönkre a pavilonjukat a szélsőbaloldali elemek Göteborgban.

A támadások ellenére a párt történetének legjobb eredményét érte el a választásokon, de a helyzet komolyságát mutatja, hogy - valószínűleg a folyamatos megfélemlítés miatt - nincs elég jelöltjük, hogy feltöltsék a helyeket a svéd parlamentben. A Svéd Demokratákat szélsőjobboldali mozgalomnak hívja a liberális svéd sajtó, de csak azért, mert nem kérnek többet a bevándorlók által uralt no-go zónákból, az állandó fenyegetettségből, a megnövekedett erőszakból és a megfélemlítésből.