Mecsetet csinálnak egy templomból Hamburgban

Mecset lett egy hamburgi templomból
The Arabic lettering for 'Allah' on the tower top of the former Kapernaum church, which will be converted into a mosque by Islamic centre Al-Nour, in Hamburg, Germany, 21 September 2015. The ground-breaking ceremony for the new mosque was held on the same day. Photo: CHRISTIAN CHARISIUS/dpa
Vágólapra másolva!
Egy korábbi keresztény templomot mecsetté alakítanak át az északnémet kikötővárosban. A volt evangélikus lelkész örül a fejleményeknek, mások szerint ez egy újabb jele a keresztény, európai kultúra önfeladásának és az iszlám előtti behódolásnak.
Vágólapra másolva!

Hamburg keleti, Horn nevű negyedében áll egy korábbi evangélikus templom, amit mecsetté alakítanak át – írja a Mandiner a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) információi alapján.

A volt templom épülete Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Christian Charisius

Wolfgang Weissbach, a templom korábbi evangélikus lelkésze a lapnak azt mondja: „A muszlimok megmentették a templom épületét”, és hozzáteszi: az imádság háza maradt, ő pedig örül ennek. „Hála Istennek, ez tovább folytatódik” – jelentette ki, mit sem törődve a teljes kulturális önfeladás tényével.

Arról sem esik szó, hogy a változás hátterében az áll, hogy az egykori büszke Hanza-városban népességcsere zajlik, a legnagyobb helyi egyháznak számító evangélikusok helyét lassan átveszik a muszlimok.

Úgy néz ki, hogy

a lelkésznek nincs problémája az iszlámnak való teljes és feltétel nélküli behódolással sem.

Zajlik a templom mecsetté alakítása... Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Christian Charisius

Az 1961-ben elkészült egykori templomot 2012-ben adták el egy muszlim egyesületnek. 2015-ben a torony keresztjét lecserélték Allah arab feliratára, amit fényszóróval világítanak meg.

A templomteret

kettéválasztották, hogy elkülönítsék a férfiakat és a nőket.

A mecsetet 2018 őszén avatják fel.