Váratlanul meghalt az orosz főügyész helyettese

Vágólapra másolva!
Helikopter-balesetben harmadmagával életét vesztette Szaak Karapetján, az orosz főügyész helyettese – jelentették csütörtökön orosz hírügynökségek.
Vágólapra másolva!

A Kosztroma megyében szerda kora este történt baleset során az Interfax szerint az AS-350 típusú helikopter

a sötétben fák tetejének ütközött, irányíthatatlanná vált és lezuhant.

A balesetben meghalt a jármű pilótája és másik utasa is.

A Moszkvából Pleszbe tartó helikopter balesete Kosztroma várostól 130 kilométerre történt. Jelentések szerint a gép a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt kényszerleszállást hajtott végre Csuhloma repülőterén, de később továbbindult.

Az ügyben a hatóságok vizsgálatot indítottak.

Az Interfax úgy értesült, hogy Karapetján felügyelte a legjelentősebb bűnügyekben, köztük

A Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynök és a lánya ellen az angliai Salisburyben március elején megkísérelt sikertelen mérgezéses merénylet miatt tartós feszültség alakult ki Oroszország és a Nyugat között.

London szerint a gyilkossági kísérlet az orosz legfelső vezetés utasítására történt, Moszkva pedig visszautasít minden olyan vádat, amely szerint bármi köze lenne az ügyhöz.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő sajtóértekezletén megerősítette, hogy az orosz hatóságok továbbra is készek részt venni a Szkripal-ügy felderítésében, mert mind a volt katonai hírszerző, mind a lánya orosz állampolgársággal rendelkezik.