Szijjártó Péter: A magyar kormány nem hátrál

SZIJJÁRTÓ Péter
Moszkva, 2018. október 3. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Oroszországi Energiahét elnevezésű konferencián Moszkvában 2018. október 3-án. MTI Fotó: KKM/Mitko Sztojcsev
Vágólapra másolva!
A kormány egy lépést sem hátrál, minden erejével védi Magyarország biztonságát – közölte a külgazdasági és külügyminiszter, reagálva a francia kormány európai ügyekért felelős miniszterének hazugságoktól hemzsegő nyilatkozatára.
Vágólapra másolva!

A bukott szocialista gazdasági miniszterből lett bevándorláspárti államfő, Emmanuel Macron fogyatkozó kormányának egyelőre még tisztségben lévő európai ügyekért felelős minisztere, Nathalie Loiseau a L'Obs magazinnak adott interjújában azt mondta, történelmi harcot kell vívni a magyar kormány ellen, szerinte ugyanis Magyarország rossz úton halad, és meg kell állítani az európai radikálisokat. Továbbá azt hazudta, hogy Magyarországon veszélyben van a jogállamiság: problémás a sajtópluralizmus kormányzati redukálása és fenyegetett helyzetben van a bírói rendszer is.

Nathalie Loiseau Forrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Mustafa Yalcin

Szijjártó Péter közleményében azt írta, a francia kormány minisztere nyíltan lenézi és támadja Magyarországot.

– tudatta álláspontját.

A külügyminiszter hozzátette, a bevándorláspárti francia miniszter progresszívnek, haladónak nevezi saját magukat, a magyarokat pedig nyilvánvalóan lemaradónak tartja.

Úgy tűnik, a francia kormány meghaladottnak gondol olyan értékeket, mint a biztonság, a határvédelem, a keresztény kultúra,

a magyarok azonban ragaszkodnak ezekhez, és nem szeretnének „beleszáguldani egy szakadékba, amelybe az úgynevezett haladók rohannak igen nagy sebességgel” – fogalmazott Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter Forrás: MTI/Kkm/Mitko Sztojcsev

Továbbá közölte,

A csatát az európai emberek fogják eldönteni a jövő évi európai parlamenti választáson – jegyezte meg a miniszter.