Bezárhatják a migránsok éjjel-nappali boltjait Olaszországban

migration social politics Horizontal Migrants rest in the waiting hall of the train station in Bardonecchia, Italy on January 13, 2018.  
Migrants are now trying to reach France crossing the Italian Alps by the snow-covered pass Colle della Scala (Col de
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
Szigorúbb szabályok vonatkozhatnak a migránsok által nyitott boltokra Olaszországban. Ennek oka, hogy ezek a boltok vonzzák a veszélyes alakokat, akik sokszor isznak, hangoskodnak, és az utcán végzik el a dolgukat. A boltok felirataiban is lehet változás.
Vágólapra másolva!

A bevándorlók által működtetett olaszországi éjjel-nappali boltok éjszakai nyitvatartásának beszüntetését kezdeményezte Matteo Salvini olasz belügyminiszter csütörtökön.

Matteo Salvini a közösségi oldalán közölt videóban jelentette be javaslatát, hogy az etnikai üzletek esti zárásának időpontja 21 óra legyen,

vagyis ne tarthassanak nyitva éjszaka.

Semmi bajom a külföldiek üzemeltette boltokkal,

- jegyezte meg Matteo Salvini.

Hozzátette, biztos benne, hogy sok olasz otthona közelében van ilyen üzlet, amelynek látogatói éjszakánként

az utcán hangoskodnak, isznak és illemhelyként használják a kapualjakat.

A belügyminiszter a bevándorlók üzemeltette éjjel-nappal nyitva tartó boltokra gondolt, amelyeket az olaszországi városokban is elsősorban észak-afrikai és ázsiai kereskedők tartanak fenn: vegyesboltok, kisebb élelmiszerüzletek és gyorsbüfék, amelyek eddig napi 24 órában nyitva tartottak.

Migránsok egy olasz vonatállomáson - Képünk illusztráció Forrás: AFP//Piero Cruciatti

Matteo Salvini a rendelkezést a migrációs és biztonsági törvénycsomagba akarja belefoglalni, amelyet az olasz államfő már aláírt, de a római parlament még módosító indítványokkal egészítheti ki.

A kormánypárti Liga vezetője azt is szorgalmazta, hogy a bevándorlók üzletei számára a külföldi, esetleges kínai, arab vagy más nyelvű utcai névtábla mellett,

kötelező legyen az olasz nyelvű üzletnév feltüntetése is.