Agyonütött egy kisfiút az emeletes házból kihajított farönk

Vágólapra másolva!
Vasárnap délután Berlin egyik lakótelepén szörnyethalt egy 8 éves kisfiú, akit egy emeletes ház ablakából kidobott farönk csapott agyon. A dpa német hírügynökség beszámolója szerint a rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés ügyében indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, az elkövetőt továbbra is nagy erőkkel keresik.
Vágólapra másolva!

A farönköt valaki vasárnap délután dobta ki a berlini 15 emeletes társasház valamelyik ablakából, vagy erkélyéről. A szerencsétlenül járt kisiskolás épp a ház mellett biciklizett el barátjával, aki a kerékpár csomagtartóján ült.

A tragikus esetről a Bild című napilap is beszámolt, amely szerint

egy 35 centiméter széles 50 centiméter hosszú, ablakból kidobott nyírfahasáb okozta a csecsen származású 8 éves kisfiú halálát, a társának pedig a karját törte.

Bár a mentők pár percen belül kiérkeztek a helyszínre, de már csak a gyermek halálának beálltát tudták megállapítani. A német rendőrök a tragédiát követő félórán belül megszállták a 15 emeletes épületet, és minden lakást át is kutattak, de egyelőre nem találták meg az elkövetőt vagy elkövetőket.

A lap szerint

egyelőre nem tudni, hogy hányadik emeletről dobhatták ki a farönköt, és még az sem biztos, hogy egy ablakból, ugyanis a magasház minden emeletén található egy szabadon hozzáférhető lépcsőházi erkély is.

Mindenesetre a német rendőrség vasárnap este hírzárlatot rendelt el az ügyben.