Nem lehet teret elnevezni Marseille-ben egy terrortámadás mártírjáról, nehogy a muszlimok megsértődjenek

Arnaud Beltram
Vágólapra másolva!
Újabb ügy világított rá arra, hogy az Emmanuel Macron köztársasági elnök által képviselt bevándorláspárti politikát maximálisan kiszolgáló francia baloldali politikusok rendszeresen megtagadják a francia társadalom hagyományos értékeit. A napokban Marseille-ben a szocialista-kommunista többségű kerületi tanács megtagadta, hogy a márciusi terrortámadás során életét áldozó francia csendőrről egy teret nevezzenek el. Az indok a szokásos volt: a lépés sértené a város muszlim közösségét.
Vágólapra másolva!

Idén márciusban Arnaud Beltram francia rendőrtiszt a négy halálos áldozatot követelő iszlamista terrortámadás során az életét áldozta azért, hogy embereket mentsen meg. Emlékezetes, hogy a muszlim terrorista egy dél-francia városban megállított egy autót, majd a sofőrbe belelőtt, és a mellette lévő utast (a kocsit vezető nő fiát) közvetlen közelről fejbe lőtte. Az akció eredményeként utóbbi meghalt, előbbi viszont túlélte. Miután arra kocogó rendőröket is megsebesített, az elkötött kocsival egy Carcassone melletti boltba hajtott, ahol túszokat szedett. A helyszínen egy vevőt és egy hentest agyonlőtt, ami után Beltram önként jelentkezett a túszok szabadulásáért cserébe. Többen neki köszönhették az életüket, azonban ő nem élte túl a terrorista akciót. Korábban beszámoltunk róla, hogy Franciaországban nemzeti hősként tekintenek a csendőrre, akiről országszerte utcákat, köztereket neveztek el. A marseille-i szocialisták és kommunisták azonban nem egészen így gondolkoznak.

A baloldali többségű tanács a muszlim közösség miatt nem hajlandó teret elnevezni a hős csendőrről

A Valeurs actuelles hírportál értesülése szerint most a francia kikötővárosban szerettek volna tisztelegni emléke előtt, viszont erre politikai okok miatt nem került sor. A lap beszámolójában arról írt, hogy

a marseille-i önkormányzat ülésén a szocialisták és a kommunisták megtagadták, hogy a város 15. kerületében egy teret nevezzenek el a hős alezredesről.

Erről Stéphane Ravier, a francia szenátus megválasztott, a Nemzeti Gyűléshez (Marine Le Pen pártja) tartozó képviselője Twitter-fiókján számolt be felháborodottan.

A baloldali politikusok kifogásai a következők voltak:

  • a szóban forgó tér nem elég „színvonalas" ahhoz, hogy a mártír nemzeti hős nevét viselje;
  • majd amikor kiderült, hogy erről szó sincs, akkor előálltak az igazi okkal: szerintük a hős csendőr emléke előtt való tisztelgésnek ez a formája sértené a város muszlim közösségét.

Tehát még egyszer:

ha elneveznek egy teret egy terrortámadás során hősként viselkedő rendőrről, akkor a muszlimok megsértődnek.

A marseille-i szoborállítási ügy ismét rávilágított arra, hogy az Emmanuel Macron köztársasági elnök által képviselt bevándorláspolitikát maximálisan kiszolgáló francia baloldali politikusok rendszeresen megtagadják a francia társadalom hagyományos értékeit. Jelen esetben azt, hogy a francia hősökről, hősi halottakról utcákat vagy tereket nevezzenek el. De arra is, hogy a valóságban mekkora veszélyt jelentenek a muszlim bevándorlók integrálódni nem hajlandó tömegei. Hiszen

a bevándorláspárti baloldali politikusok Marseille-ben azt mondták ki: a muszlim közösség egy muszlim terrorista ügyében a terrorista mellé áll a mártírral szemben.

Marseille 15. kerületében főleg migránsok és migráns hátterűek élnek, így itt a szocialisták, és a kommunisták kerültek többségbe a kerületi tanácsban. Ezzel szemben a város 14. kerületi, a polgári-konzervatív többsége a közelmúltban teret nevezett el Beltramról.

Ravier tweetjében hozzátette, hogy a kommunistáknak és szocialistáknak a történelemmel kell majd elszámolniuk.