Donald Trump: A Michael hurrikán pusztítása totális, mellbevágó a látvány

Michael hurrikán Florida
Vágólapra másolva!
A Michael hurrikán pusztítása totális, a látvány mellbevágó - fogalmazott Donald Trump amerikai elnök, aki a first ladyvel együtt a hurrikán sújtotta Floridába látogatott hétfőn.
Vágólapra másolva!

Donald és Melania Trump Florida északnyugati részén több városban tett látogatást. Az elnöki pár az egyik közeli katonai támaszpontról helikopterrel érkezett a katasztrófa sújtotta vidékre, amely teljesen romokban hever, de a segélymunkások már megkezdték a romok és törmelék eltakarítását.

Georgiában is megállnak

Villámutazása céljáról az elnök a kíséretében lévő újságíróknak azt mondta:

látni szerette volna, hogy mindenki biztonságban van,

valamint élelemhez és vízhez jut.

Az elnök és hitvese két városkában is beállt a segélymunkások közé és élelmiszercsomagokat osztott a túlélőknek. Kíséretükben volt Rick Scott floridai kormányzó is. Trump dicsérte a segélymunkások gyors és szakszerű munkáját, néhány városban ugyanis már részben sikerült helyreállítani a vízszolgáltatást.

Washingtonba visszatérése előtt az elnöki pár megáll még Georgiában is, ahol szintén pusztított a Michael hurrikán.

18 emberéletet követelt

A vihar négy déli államon - Floridán, Georgián, Dél- és Észak-Karolinán - söpört végig, de érintette Virginia keleti partvidékét is, mielőtt a nyílt óceán felé haladva elhagyta az Egyesült Államok területét.

A Michael hurrikán 6-10 milliárd dolláros kárt okozott Forrás: MTI/AP/Gerald Herbert

Becslések szerint

hat-tízmilliárd dolláros anyagi kárt okozott és tizennyolc ember életét követelte.

A mentési munkálatokat végzők azonban jelezték: a halálos áldozatok száma tovább növekedhet, hiszen még mindig sok eltűnt után kutatnak.