Sokan meghaltak, miután hatalmas mennyiségű eső zúdult Franciaországra

Franciaország, áradás
Trebes, 2018. október 15. Francia tűzoltók gyalogolnak egy utcán térdig érő vízben a dél-franciaországi Trebes városban 2018. október 15-én, miután az éjszaka folyamán néhány óra leforgása alatt több havi csapadékmennyiség zúdult a térségre. A Franciaország déli részét sújtó áradásokban legalább hatan életüket vesztették. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)
Vágólapra másolva!
Néhány óra leforgása alatt többhavi csapadékmennyiség zúdult Franciaország déli részére. A folyók kiléptek a medrükből, és több embert elsodortak. Egy ember pedig súlyosan megsérült, amikor ráomlott egy ház.
Vágólapra másolva!

Egy embert álmában sodort magával az ár,

a többiek halálának körülményeiről nem tudni pontosabbat - mondta az Aude megyét vezető Alain Thirion a BFMTV francia tévécsatornának. Eddig tizenhárom áldozata van az esőzéseknek. Thirion figyelmeztetett, hogy az áldozatok száma tovább emelkedhet.

Az Aude folyó szintje Trebes városában néhány óra leforgása alatt 30 centiméterről 7,5 méterre emelkedett, de akár a tíz métert is elérheti.

Tűzoltók gyalogolnak egy utcán térdig érő vízben a dél-franciaországi Trebes városban Forrás: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Aude megyében az éjszaka folyamán 250-szer riasztották a tűzoltókat. A megyeszékhely, Carcassonne környékén öt óra alatt

160-180 milliméter csapadék hullott.

Az iskolák sem nyitottak ki. A helyi hatóságok felszólították a lakosokat, hogy maradjanak otthon.

A lakosok kimenekítését végző francia tűzoltók egyike egy fiút visz a hátán Forrás: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

A várost csak helikopterrel lehet megközelíteni. A mentőcsapatok több helyszínen képtelenek vízre szállni az ár sodrásának ereje miatt. Hat másik dél-franciaországi megyében narancssárga riasztás volt érvényben hétfő reggel.