Migránsokat csempésztek Olaszországba francia csendőrök

2018.10.15. 20:48

Az olasz külügyi tárca hétfőn magyarázatot kért Franciaország nagykövetségétől azon hírek miatt, amelyek szerint a francia csendőrség egyik autója állítólag kirakott Olaszországban két embert, akik a feltételezések szerint afrikai migránsok.

Az olasz belügyminisztérium hétfői beszámolója szerint a Torino tartománybeli - a francia-olasz határhoz közeli - Claviere településen a múlt pénteken rendőrök látták, amint a francia csendőrség egyik autója behajt, majd kiszáll belőle két, feltehetőleg afrikai migráns, akiket egy erdő közepén hagytak.

Az ANSA olasz hírügynökség szerint az olasz rendőrség megfigyelő kamerái rögzítették a francia járművet felvételükön. Az ANSA szerint a járműből kiszálló két ember a feltételezések szerint afrikai migráns.

Várom a híreket. Nem akarom elhinni, hogy Macron Franciaországa arra használja rendőrségét, hogy titokban kirakja a bevándorlókat Olaszországban- írta Twitter-bejegyzésében Matteo Salvini olasz belügyminiszter.

"Ha valaki azt gondolja, Európa menekülttáborának használhat minket, megsértve törvényeket, határokat és megállapodásokat, az nagyon téved" - tette hozzá.