Kiss-B. Atilla a Budapesti Operettszínház új igazgatója

Vágólapra másolva!
Interjút készített Kásler Miklós emberi erőforrás-miniszterrel a Magyar Hírlap. A beszélgetésben a miniszter elmondta, hogy új vezető lesz a Budapesti Operettszínházban.
Vágólapra másolva!

Az előző főigazgató, Lőrinczy György szerződése lejárt, ezért a törvényeknek megfelelően pályázatot írtak ki. A szakmai zsűri nagy többséggel Kiss-B. Atilla pályázatát támogatta. Ezután Kásler Miklós miniszter úgy döntött, hogy Kiss-B. Atilla nevezi ki az Operett vezetőjének.

Ennek megfelelően Kiss-B. Atilla február elsejétől öt éven át vezeti a színházat, a pályázat szerint a balettigazgató Apáti Bence lesz.

A Kossuth-díjas Kiss-B. Atilla az egyik legnagyobb magyar operaénekes. A kétezres évek elején akkor vált igazán ismertté, amikor a Bánk bán címszerepét játszotta-énekelte Káel Csaba operafilmjében. A nagy sikerű filmet egyébként az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos fényképezte, Gertrudist Marton Éva, Melindát Rost Andrea énekelte. Később a világ legnagyobb operaházaiban lépett fel, például ő énekelte a főszerepet a párizsi Bastille-ban Krzysztof Warlikowski korszakos jelentőségű rendezésében, a Makropulos-ügyben. Janacek operájában Kiss-B. Atilla mellett a másik főszereplő Ricarda Merbeth volt.

A balettigazgató a nagy balettművész, Apáti Bence lesz. A balettirodalom legfontosabb szerepeit táncolta el, a korszakos nagy táncosokat, Fülöp Viktort, Markó Ivánt, Dózsa Imrét, Szakály Györgyöt majd ifj. Nagy Zoltánt követő generáció talán legkiválóbb táncosa. Idén tavasszal is két főszerepet táncolt az Operaházban (pontosabban az Opera átépítése miatt az Erkel Színházban). Sikeres publicista is, a Magyar Idők főmunkatársa, műsora van a Hír TV-ben és szerepel az Echo TV-ben.