Börtönbe zárták Macron bűnöző, kábítószeres barátját

2018.10.19. 08:39

Újra rács mögé került az a bűnöző, akivel a sorosista francia elnök, Emmanuel Macron pózolt több fényképen. A férfi korábban öt évet ült, most drogok és szökési kísérlet miatt került újra börtönbe.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, bíróság elé került Emmanuel Macron Karib-szigeteki bűnöző barátja.

Azóta már az ítélet is megszületett, a 22 éves Reaulf Flemminget kábítószer birtoklása és a hatóságokkal való együttműködés megtagadása miatt börtönbe zárták.

A bukott szocialista miniszterből lett bevándorláspárti Macron három hete látogatott Saint-Martin szigetére, ahol közösen fényképezkedett a félmeztelen bűnözővel. A férfi annyira lelkes lett a Soros barát Macronnal készült kép miatt, hogy másnap rabolni indult.

A nyakláncos férfi került börtönbeForrás: AFP/Eliot Blondet

Végül nem ezért, hanem drogok miatt állították Flemminget bíróság elé, aki ezelőtt szökni próbált. A helyi rendőrség azonban elkapta a szökni próbáló férfit, akire így nyolc hónap börtön vár.

Flemming 20 gramm marihuánával bukott le, majd megpróbált megszökni a rendőrök elől a Le Pelican journal szerint.

A Franciaországban óriási botrányt kavaró fotón szereplő férfi nem először került szembe a törvénnyel, Flemming nemrég szabadult, összesen öt évig volt börtönben. A migránspárti Macront ez nem zavarta, annyit tanácsolt a bűnözőnek, hogy ezentúl éljen törvénytisztelő életet. Ez nem sikerült.