Bezárják az albán horror állatkertet - videó

2018.10.21. 17:35

Szörnyű körülmények között, szűk és koszos ketrecekben tartották a fizikailag és mentálisan is sérült állatokat egy albániaia magánállatkertben. Egy fotós bejutott az állatkertbe és megdöbbentő képeket készített az ott uralkodó borzalmakról. A képek nyilvánosságra kerültek és az albán hatóságok most bezárják a horroállatkertet.

Az Albánia délnyugati részén fekvő Fierben, Safari Park Zoo néven üzemelt egy magán vadaspark. Ez azonban nem egy szokványos állatkert volt, ahol az állatoknak rendes kifutójuk van, helyüket rendszeresen takarítják, és megfelelően etetik, gondozzák őket.

A „pokol állatkertjeként" gúnyolt helyen az állatok szenvedtek, nyomorban éltek,

és ki tudja meddig lett volna ez így, ha egy fotós nem avatkozik közbe. Az ott uralkodó szörnyű állapotokról készített képeket, amelyeket nyilvánosságra is hozott - írja a ladbible.com. 

Safari Park Zoo, a pokol állatkertjeForrás: ladbible.com

A fotókon jól látszik, hogy milyen borzalmas körülmények között élnek az állatok.

Mindegyik állat egy igen apró, higiéniát mellőző ketrecekbe zárták, ahol nem láthattak se napfényt, sem pedig látogatókat. Mindegyik állat fizikálisan és mentálisan is sérült volt, a gondozás hiánya és a helytelen etetés miatt. Köztudott, hogy közel félmillió állat szenved hasonló állapotokban különböző illegális állatkertekben. És a kamerám az egyetlen fegyver, amit fel tudok használni a kegyetlen állattartók ellen- mondta a névtelensége megőrzését kérő fotós.

 A fotós elmondta, hogy a szörnyű helyen három oroszlánt látott, de voltak majmok, szarvasok, zebrák, egy medve és egy alultáplált farkas is.

Forrás: ladbible.com

Az egyik képen, és egy videofelvételen is látni lehet egy oroszlánt, akinek annyira be van vérezve és gyulladva a bal szeme, hogy alig bírja kinyitni.

 A képeket állatorvosoknak is megmutatták, akik azt mondták, hogy ilyet még sosem láttak. A Wild Animals Department vezetője, Ioana Dungler pedig azt nyilatkozta a ladbible.com-nak, hogy

a Safari Park Zoo-ban uralkodó állapotok teljesen elfogadhatatlanok.

Ezek a körülmények még csak meg sem közelítik azt, amit ezek a vadon élő állatok igényelnének.

Ezt így gondolja az albán idegenforgalmi és környezetvédelmi miniszter, Blendi Klosi is, aki - miután meglátta a fotókat - elrendelte az állatok azonnali kimenekítését. Az albán hatóságok most bezárják a horrorállatkertet.