Vádat emeltek a kitoloncolásra ítélt migránst védő svéd lány ellen

Svédország, migráns, Elin Ersson
Vágólapra másolva!
A 21 éves liberális aktivista, Elin Ersson azzal került a figyelem középpontjába, hogy nyáron megpróbálta megakadályozni egy svédországi gép felszállását. A lány azt gondolta, ha nem hagyja, hogy a gép elinduljon, azzal megmenti egy kitoloncolásra ítélt afgán migráns életét. Az 52 éves férfiról azóta kiderült, korábban erőszakos bűncselekmények miatt ítélték el.
Vágólapra másolva!

Elin Ersson magánakciója és csúfos bukása gyorsan bejárta a világsajtót. A Göteborgi Egyetem diákja egy Göteborgből Isztambulba tartó járaton verte ki a balhét, hogy a

gép feltartásával megakadályozza egy afgán migráns kitoloncolását, aki

- mint később kiderült - nem is szállt fel. A lány élőben közvetítette a Facebookon a liberális partizánakciót, amelynek súlyos következményei lesznek.

A svéd sajtó szerint a fiatal lány ugyanis légi közlekedési törvényt sértett azzal, hogy a pilóta és a személyzet felszólítása ellenére sem volt hajlandó helyet foglalni az utasok között. Elin Ersson

pénzbüntetést, vagy akár hat hónapos börtönbüntetést is kaphat.

Az egyetemista egy olyan migránsért kockáztatta a büntetést, akit erőszakos bűncselekményért már korábban elítélték. A férfi ugyanis rendszeresen verte feleségét és lányát is.