Nem akarja börtönbe zárni a fiatal bűnözőket a bevándorláspárti francia belügyminiszter

Horizontal
Christophe Castaner
Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetekben az egész világon megmutatták azt a felvételt, amin egy tizenéves migráns pisztolyt fog az egyik tanárára egy Párizs környéki iskolában. Az elmúlt napokban pedig az okozott közbotrányt, hogy a Europe 1 információi szerint Sarcelles-ben letartóztattak két fiatalembert, akik felhívást tettek közzé, hogy a párizsi elővárosokban fekete csuklyában járkáljanak a rendőröket gyűlölők, és gyújtsák fel a rendőröket. Mint közismert, Sarcelles az egyik központja a dzsihadista fiataloknak, a radikális muszlimok miatt az egyik legrosszabb közbiztonságú hely Franciaországban. 
Vágólapra másolva!

Ezek után nyilvánvalóan az lenne a logikus, hogy a kormányválság után kinevezett új belügyminiszter, Christophe Castaner kemény törvényeket követel a fiatal bűnözők ellen. De nem a gyengekezű, bevándorláspárti francia elnök, Emmanuel Macron minisztere lenne, ha így tenne.

Christophe Castaner Forrás: AFP/Bertrand Guay

Az egykori szocialista politikus, később Macron feltétlen híve, előbb szóvivője, majd a Macron-párt elnöke bejelentette: az a gond, hogy a fiatal bűnözőket börtönbe zárják. Szerinte ez hiba, főleg első alkalommal inkább javítómunkára kell őket küldeni.