Megbukott a migránspárti Macron gazdaságpolitikája

Horizontal
French President Emmanuel Macron addresses a special congress gathering both houses of Parliament (National Assembly and Senate) at the congress hemicycle room in the Palace of Versailles, outside Paris, on July 9, 2018. Macron gathers French Parliament at the opulent Versailles Palace today for what has become an annual address on his plans for overhauling wide swathes of French society and institutions. / AFP PHOTO / ludovic MARIN
Vágólapra másolva!
A bukott szocialista miniszterből lett migránspárti elnök, Emmanuel Macron az egész világ ura szeretett volna, azonban saját országát sem tudja irányítani. Gazdasági „reformjai” csak az ország 1 százalékának segítenek, a lakosság többsége az intézkedések miatt szenved. A francia konzervatívok a szuverén államokból álló Európa mellé állnak.
Vágólapra másolva!

Eric Woerth, Nicolas Sarkozy elnöksége alatt kétszer is miniszteri tisztséget töltött be, jelenleg a konzervatív Republikánusok képviselőjeként vezeti a francia Nemzetgyűlés pénzügyi bizottságát.

A konzervatív politikus a BFM francia televízió meghívottjaként nem fogta vissza magát a bukott szocialista miniszterből nihilista-ateista, áldemokrata köztársasági elnök, Macron részére megfogalmazott kritikai megjegyezéseit.

Szerinte

majd ezután beérte azzal, hogy Európa elnöke lesz. Mostanra be kellett érnie azzal, hogy még az is nehézséget okoz neki, hogy Franciaország elnöke legyen.

Ez inkább egy zuhanórepülés.

Woerth, az egykor a francia költségvetésért felelős miniszter azt sem rejtette véka alá, hogy a macroni kormányzat által végrehajtott

úgynevezett reformok haszonélvezője a franciák mindösszesen 1 százaléka.

Erről az Origo korábban itt írt.

Emmanuel Macron Forrás: AFP/Ludovic Marin

Woerth a riportban azt is elmondta, hogy a franciák nagyon dühösek a kormányra, az ország egyáltalán nem nyugodt, és nincs több megértés. Az Origo többször írt arról, hogy az úgynevezett macroni reformok legnagyobb vesztesei a francia nyugdíjasok, Eric Woerth szerint

a macroni politikában a nyugdíjasok 80 százaléka vesztes lesz az elkövetkező években.

Éles kritikával illette a legelesettebbekkel szembeni macroni gazdaságpolitikát és annak következményeit: a macroni rezsim csökkentette a franciák vásárlóerejét, különösen a legszegényebbek körében. És ezt annak ellenére teszi ez a kormány, hogy a kormánytöbbséget egy masszív baloldali, szocialista többség alkotja.

Ami az európai politikákat illeti, Woerth a hagyományos francia konzervatív politika képviselőjeként a szelfikirály, ateista-illuzionista, áldemokrata Macronnal szemben a szuverén államokon alapuló Európa mellé teszi le a voksot.