Már a francia baloldal is iszlamizációról beszél

Nikáb, Franciaország
Kenza Drider, a niqab veiled young woman from the southern city of Avignon, who has become the media symbol of France's tiny community of niqab wearers, speaks to the press during an unauthorised protest in front of Notre Dame cathedral against France's new ban on wearing full-face niqab veils in public, on April 11, 2011 in Paris. Two women in niqabs, a woman wearing an Islamic headscarf that does not cover the face and a demonstration organiser were arrested. AFP PHOTO BERTRAND GUAY (Photo by BERTRAND GUAY / AFP)
Vágólapra másolva!
Vannak olyan helyek Franciaországban, ahol, ha nem a migrációból jöttünk, vagy nem onnan származunk, akkor úgy érezhetjük, hogy fordított kolonizáció áldozatai vagyunk – minderről Olivier Faure, a Francia Szocialista Párt főtitkára beszélt a közszolgálati rádiónak. Korábban Gérard Colomb, lemondott belügyminiszter nyilatkozott az iszlám térhódításáról.
Vágólapra másolva!

A muzulmánok, mindaddig, amíg nincs saját muzulmán jelöltjük, a szocialistákra vagy a szélsőbalra fognak szavazni. „Identitásválság van. Vannak olyan helyek (Franciaországban), ahol, ha nem a migrációból jöttünk, vagy nem onnan származunk, akkor úgy érezhetjük, hogy fordított kolonizáció áldozatai vagyunk." Ezt nem a francia szélsőjobb képviselője, hanem Olivier Faure, az új Baloldal elnöke és a Francia Szocialista Párt főtitkára mondta a France Inter közszolgálati rádió adásában.

Franciaországban már a baloldal is aggódik az iszlamizáció miatt Forrás: AFP/Bertrand Guay

Nem az első eset, hogy szocialista politikus a hivatalos macroni politikai klisékkel ellentétesen foglal állást a migráció és a migráció által előidézett helyzet megítélésében. A baloldali média által teljesen elhallgatott utolsó beszédében Gérard Colomb, a francia szocialisták erős embere azt nyilatkozta, hogy

„bizonyos negyedek, kerületek kikerültek a Köztársaság fennhatósága alól, az iszlám elfoglalta ezeket".

Többek között ezért is lépett ki a kormányból, súlyos konfliktusa támadt az ultraliberális, nihilista-ateista Macronnal ebben a kérdésben is.

Az utóbbi hetekben a francia közéletet egy baloldalhoz közel álló fiatal újságírók által kiadott könyv, az „Inch Allah" („ha Allah is úgy akarja") tartja izgalomban. Ebben a könyvben, pontosan úgy, ahogy azt jobboldali közírók, politikusok már évek óta ismétlik, kimondják azt az eddig a baloldal által elhallgatott tényt, hogy az iszlamizáció súlyos problémát jelent a francia társadalomban.

Lakosságcsere zajlik

Vannak olyan megyék, mint például Seine-Saint-Denis (a párizsi „migránsgettó"), ahol a lakosságnak több mint a fele muzulmán, a baloldali politikusok pedig a muzulmánok szavazataival tudnak csak fennmaradni, választást nyerni. Ennek érdekében aztán különböző kedvezményeket adnak az iszlám hívőknek, segítenek nekik mecsetet építeni. Erről a Nyugat-Európában megkezdődő folyamatról írtunk már a belga Molenbeek behódolása kapcsán is.

A Szocialista Párt főtitkárának interjúját megosztó Pierre Sauterel Twitter-fiókjára özönlő kommentek között olyan is van, aki szerint, miután a francia politikai elit végrehajtotta a lakosságcserét, most

a bevándorlók a nekik kedvező politika érdekében a politikusokat cserélik le.

De van olyan kommentelő is, aki úgy véli, hogy a muzulmánok, mindaddig, amíg nincs saját muzulmán jelöltjük, a szocialistákra vagy a szélsőbalra fognak szavazni.