Forgalommal szemben hajtott a sztrádán a néni, azt mondta, a temetőbe indult

forgalommal szemben a szlovák autópályán
A 77 éves asszony, amint épp felhajt személyautójával (fehér gépkocsi a körben) a D1-es autópályára, csak épp rossz oldalon.
Vágólapra másolva!
Kilométereken át a forgalommal szemben hajtott az autópályán gépkocsijával egy 77 éves idős asszony Trencsén közelében. Az őt megállító szlovák rendőröknél azzal védekezett, hogy nagyon sietett, mert épp a temetőbe tartott, ahová még sötétedés előtt szeretett volna odaérni – számolt be honlapján a szlovák rendőrség.
Vágólapra másolva!

A trencséni nyugdíjas asszony péntek délután az egyik autóutra szeretett volna felkanyarodni, azonban gépkocsijával túlszaladt, és pár kilométerrel odébb felhajtott a D1-es autópályára. Csak épp rossz oldalon, de

több mint öt kilométer után sem tűnt fel neki, hogy a forgalommal szemben halad.

Állítólag hiába villogtak, dudáltak rá az autók, ő csak ment tovább. Az egyik kamionos, akivel hajszál híján frontálisan karamboloztak, arról számolt be, hogy

miközben folyamatosan nyomta a dudát, az idős asszony még szitkozódva vissza is integetett neki, de szerencsére az utolsó pillanatban sikerült a kamion volánját félrerántani, így nem történt tragédia.

A szlovák közútkezelő vállalat kamerája rögzítette, ahogy a forgalommal szemben halad fehér gépkocsijával a 77 éves asszony.

Ezen a közúti kamerafelvételen az látszik, amint a 77 éves asszony felhajt személyautójával (fehér gépkocsi a körben a kamerafelvételen) a D1-es autópályára, csak éppen rossz oldalon Forrás: Szlovák Közútkezelő Zrt.

A bejelentést követően a szlovák rendőrség azonnal lezárta az autópályát, azonban megállítain az idős asszonyt csak 5 kilométer után tudták, a legközelebbi lehajtónál.

- nyilatkozta a Noviny.sk hírportálnak Elena Antalová, a járási rendőrség szóvivője, aki hozzátette, hogy miután a szlovák rendőröknek sikerült megállítaniuk,

Márta néni azzal védekezett, hogy nagyon sietett, és végig azon izgult, hogy még sötétedés előtt odaérjen a közeli temetőbe.

A szlovák rendőrség azonnal bevonta az asszony jogosítványát, arról azonban nem számoltak be, hogy kapott-e egyébb büntetést is az idős nő Szlovákiában.