Névtelen ENSZ UNHCR-EU bankkártyát használnak a migránsok a Balkánon

migráns, bankkártya
Névtelen bankkártyáját mutatja meg egy iráni migráns
Vágólapra másolva!
A migrációt részben az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága és Brüsszel szervezi és finanszírozza. Erre bizonyíték, hogy a migránsoknál olyan bankkártya van, amelyen nincs név. Ezekre a kártyákra havonta érkezik pénz, és Görögországban állítja ki azokat az illetékes hatóság. A pénz közvetlenül az uniótól és NGO-któl érkezik, de Soros György migránspárti milliárdos is dollármilliókkal szállt be a migránsok fizetésébe.
Vágólapra másolva!

Újabb megerősítést nyert a tény, hogy a migrációt legalább részben az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága és az Európai Unió szervezi és finanszírozza. A szlovén Nova24TV rendezője megdöbbent azon, hogy a migránsoknál található egy névtelen bankkártya, azaz amelyen nincs név, ellenben van rajta egy UNHCR és egy EU-logó is.

Ez a magyarázat arra, hogy az illegális bevándorlók hogyan finanszírozzák az itteni életmódjukat, miközben Bosznia-Hercegovinában várakoznak, de folytatnák útjukat Nyugat-Európába – olvasható a riportban.

Pénz az Európai Unió és az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Ügynöksége által kiadott bankkártyák segítségével

A Nova24TV egy névtelen horvát rendőrre hivatkozik, aki közölte, hogy egyes migránsoknál olyan bankkártyák vannak, amelyeken nincsenek nevek.

- mondta a tiszt.

Névtelen bankkártyáját mutatja meg egy iráni migráns Forrás: Nova24TV

Néhányan nagyon rossz helyzetben vannak, de sokakon új cipő, új ruha van, és drága okostelefonjaik vannak.

- mondta a horvát rendőr.

Ninoslav Vucetic, a Nova24TV rendezője egy fotót is nyilvánosságra hozott a névtelen bankkártyáról.

A kártya létezik és nem is titkolják

Az Origo is utánanézett a rejtélyes, névtelen EU és UHNCR-es logóval ellátott bankkártyának, és a program, illetve a blanketta bankkártya valóban létezik, arról bárki meggyőződhet, íme a link.

A Menekültügyi Főbiztosság honlapja beszámol arról, hogy GREECE CASH ALLIANCE (GCA) programot a UHNCR és négy másik szervezet, többek közt az Európai Unió Humanitárius Segélyek és Polgári Védelem Főigazgatóság (ECHO) hozta létre, és az Európai Bizottság finanszírozza természetesen az európai adófizetők pénzéből.

A bankkártya kibocsátásának nincs semmilyen különös feltétele, csak annyi, hogy

  • 2015. január elseje után érkezzen az illető Görögországba.
  • Hogy egy bevándorló regisztrálja magát a görög hatóságoknál, vagy az EU fenti Főigazgatóságánál mint menedékkérő, tehát nem is kell hozzá menekült státusz sem!
  • Elmúlt 18 éves,
  • És nincs alkalmazásban sehol és nincs jövedelme.

Ennyi és máris jöhet az ingyenpénzt biztosító bankkártya.

Határidő pedig nincs. Vagyis amíg jól esik nekik, élhetnek a nagylelkű Európai Uniós polgárok pénzén, de csak akkor, ha nem dolgoznak.

Ennyi feltételnek elég megfelelni: menekültként nem kell nyilvántartásba venni, munkát sem kell keresni hozzá Forrás: http://www.unhcr.org

Az oldalról kiderül az is, hogy 33 ezer Görögországba érkező bevándorlón, valamint azok családtagjaival együtt 46 ezer migránst finanszírozott meg az EU és az ENSZ a fenti blanketta-kártyával 2017-ben.

Összesen pedig 57,6 millió eurót (18 milliárd forintot) tervezetett kiosztani a migránsoknak az ingyen kártyával csak 2017-ben az EU.

Eurómilliók jutnak a migránsoknak Forrás: Origo

És mielőtt valaki azon aggódna, hogy esetleg 2018-re megszűnt a program, mindenki megnyugodhat, mert egy augusztusi kiadványból kiderül,

hogy a program elindulása óta már 83 792 magánszemély jutott Brüsszel és a négy másik szervezet által biztosított ingyen pénzhez.

Mivel a kártyák teljesen névtelenek, ezért könnyen elképzelhető, hogy Görögországban feketepiaca alakult ki ezeknek a bankkártyáknak: az a regisztrált menekült, aki kiváltja a kártyáját, ugyanannyi készpénzért tovább is adhatja annak a migránsnak, aki Nyugat-Európa felé tart – hiszen a kibocsájtott kártya névtelen, és garantáltan mindig érkezik rá a havi pénz.

Elvileg a kártyákat csak Görögország területén lehet használni, de mint a horvát és a szlovén példa mutatja, ez közelsem így van.

Görögországban elsősorban szír, afgán, iraki és iráni bevándorlók vannak. Ezek a migránosok nem kívánnak Görögországban maradni, az uniós ingyen pénz segítségével azonban könnyen továbbállhatnak, és lephetik el Európa azon országait, amelyek ezt hagyják.

Soros György pénze van ezeken a bankkártyákon?

2017-ben a kártyát kibocsátó cég kiadott egy sajtóközleményt, amelyben nyilvánosságra hozta, hogy csatlakozik Soros György Humanity Ventures elnevezésű partnerségi programjához, amelynek célja a veszélyeztetett közösségek - különösen a menekültek és a migránsok - számára a gazdasági és társadalmi fejlődés előmozdítása és felgyorsítása.

Soros György a Humanity Ventures-kezdeményezéssel kapcsolatban bejelentette, hogy 500 millió dollárt azonnal elkülönít a magánbefektetéseiből annak érdekében, hogy „előmozdítsa” a migránsok - köztük a menekültek és a befogadó közösségek - előtt álló kihívások kezelését.

A hivatalos indoklás szerint ezek az eszközök - a bejelentett szándék szerint -

Rajta van az UNHCR és egy EU-logó is Forrás: Nova24TV