Letartóztattak egy tizenévest Moszkvában az arhangelszki FSZB-székház elleni támadással összefüggésben

Vágólapra másolva!
Elrendelte egy moszkvai bíróság egy 14 éves fiú letartóztatását, akinek a gyanú szerint köze lehet az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat arhangelszki székháza ellen elkövetett robbantáshoz.
Vágólapra másolva!

A gyanúsított fiatalkorú, a nevét nem hozták nyilvánosságra,

a nyomozók szerint kapcsolatban állt a 17 éves arhangelszki támadóval,

egy szakközépiskolással, aki a házi készítésű pokolgép detonációja következtében halt meg. A merénylő kilétével és indítékával kapcsolatban hivatalos tájékoztatás nem hangzott el.

A hatóságok első közlései szerint az arhangelszki robbantó egyedül cselekedhetett, de nyomozás indult egy internetes anarchista chat-csoport tagjai ellen, akiket a támadó figyelmeztetett az FSZB elleni támadásra.

Meg nem erősített orosz sajtóértesülések szerint a letartóztatott, 14 éves Kirill Kuminkin arra készült, hogy

saját készítésű robbanószerkezetet hozzon működésbe a szélsőjobboldali nacionalista Orosz Menetelés vasárnapi ljublinói felvonulásán.

A médiában keringő információk szerint az arhangelszki támadót Mihail Zslobickijnak hívták, aki tettét azzal indokolta, hogy szerinte az FSZB "bűnügyeket kreál és embereket kínoz meg".

Tavaly áprilisban Habarovszkban ölt meg két embert az FSZB helyi székházában egy helyi lakos. A fegyveres támadót agyonlőtték.