Argentínában találkozhat Donald Trump és Vlagyimir Putyin

TRUMP, Donald; PUTYIN, Vlagyimir
Helsinki, 2018. július 16. Donald Trump amerikai elnök (b) és Vlagyimir Putyin elnök orosz kezet fog négyszemközti találkozójuk kezdetén az elnöki palotában, Helsinkiben 2018. július 16-án. Balról Trump neje, Melania Trump. (MTI/EPApool/Szputnyik/Kreml/Alekszej Nyikolszkij)
Vágólapra másolva!
Kiderült, hogy hol és mikor találkozhat egymással Donald Trump és Vlagyimir Putyin, az argentínai G20-csúcson lesz kétoldalú találkozó a két fél között. Idén Helsinkiben már találkoztak.
Vágólapra másolva!

Mind Moszkva, mind Washington nyilvánosan megerősítette, hogy az argentínai G20-csúcson lesz kétoldalú találkozó Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök között – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a kazahsztáni Asztanában.

A világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő G-20 csoport vezetői november 30-án és december 1-jén tanácskoznak majd Buenos Airesben.

A két államférfi legutóbb Finnország fővárosában,

Helsinkiben folytatott kétoldalú tárgyalást, idén júliusban.

Donald Trump amerikai elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök kezet fog négyszemközti találkozójuk kezdetén az elnöki palotában Forrás: MTI/EPApool/Szputnyik/Kreml/Alekszej Nyikolszkij)/Alekszej Nyikolszkij

Korábban felmerült, hogy

de a két vezető átfogó eszmecsere helyett – sajtóértesülés szerint Emmanuel Macron francia elnök kérésére – ott csak „lábon” találkozik majd egymással.