Betörtek és elfoglaltak egy irodát a migránsok Athénban, mert késtek a név nélküli bankkártyák

Vágólapra másolva!
Ahogy arról korábban beszámoltunk, név nélküli bankkártyákat találtak a migránsoknál a Balkánon, amelyeken szerepelt az ENSZ UNHCR és az EU logója, adta hírül a Nova24. Utánanéztünk a rejtélyes név nélküli bankkártyáknak, és kiderült, hogy az nem csalás, nem ámítás, a kártya nagyon is létezik, még ha ez az Indexnek nem is tetszik. A kártya kibocsátásának szinte alig van feltétele, még az sem kell, hogy a kontinensünkre érkező menekült státuszban legyen. Az ENSZ és az EU által közösen működtetett programot pedig az európai polgárok állják. Most tovább vizsgálódtunk az ügyben, és kiderült az is, hogy refugee.info nevű oldal is ezerrel propagálja a GREECE CASH ALLIANCE (GCA) programot, sőt, az oldalra látogatva azzal is szembesülhetünk, hogy az EU egy külön apparátust is fenntart abból a célból, hogy a hét öt napján telefonon segítsék a migránsokat a név nélküli bankkártyához jutni. Az ügyfélszolgálatot még egy tájékoztató videón is reklámozzák, nehogy esetleg elkerülje a bevándorlók figyelmét az ingyenpénzt biztosító lehetőség. Hogy mikre nincs pénz az EU-ban, mi?? Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága a nagy sikerű programot még egy erősen kamuszagú propagandavideóval is megtámogatta a keresztény és muszlim migráns békés együttéléséről. A valóság kicsit karcosabb, mivel nemrégiben Athénban 50 bevándorló betört és elfoglalt egy, a kártyát kibocsátó irodát, mivel sérelmezték, hogy késnek a kártyákkal. A dolgozókat ki kellett menekíteni.
Vágólapra másolva!

Nem is tagadják az ingyenpénzt biztosító kártyát

Migránsbankkártya Forrás: Origo

A kártya létét nem is próbálják tagadni a fenti szervezetek, mivel maga az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának a hivatalos honlapja számol be erről.

GREECE CASH ALLIANCE (GCA) programot a UHNCR és négy másik szervezet, többek közt az Európai Unió Humanitárius Segélyek és Polgári Védelem Főigazgatóság (ECHO) hozta létre, és az Európai Bizottság finanszírozza természetesen az európai adófizetők pénzéből.

Ha valaki emlékszik, hogy a „demokratikus” Európai Unió erről a kezdeményezésről mikor kérdezte meg a polgárait, az szóljon!

Ahogy azt már megírtuk, a bankkártya kibocsátásának nincs semmilyen különös feltétele, csak annyi, hogy

  • 2015. január elseje után érkezzen az illető Görögországba.
  • Hogy egy bevándorló regisztrálja magát a görög hatóságoknál, vagy az EU fenti Főigazgatóságánál mint menedékkérő, tehát nem is kell hozzá menekült státusz sem!
  • Elmúlt 18 éves.
  • Nincs alkalmazásban sehol és nincs jövedelme.

Ennyi, és máris jöhet az ingyenpénzt biztosító bankkártya.

Határidő pedig nincs. Vagyis amíg jól esik nekik, élhetnek a nagylelkű Európai Uniós polgárok pénzén, de csak akkor, ha nem dolgoznak.


Kiderült az is, hogy összesen pedig 57,6 millió eurót (18 milliárd forintot) terveztek kiosztani csak 2017-ben, és az is kiderült, hogy 2018 augusztusáig 83 792 magánszemély jutott már a név nélküli bankkártyához.

Tizenegy nyelven segít a hét öt napján egy ügyfélszolgálat a migránsoknak a kártyához jutni

Nos, az Origo tovább vizsgálódott az ügyben, és további érdekességeket is talált.

Érdekes az is, hogy a refugee.info, azaz az útra kelő migránsok egyik fő honlapja ezerrel propagálja az ingyenkártyaprogramot.

Sőt, az oldalról kiderül az is, hogy külön apparátust tartanak fent arra az illetékes szervek – az EU-s polgárok adójából –, hogy tájékoztassák a migránsokat telefonon angolul, görögül, arabul, fárszi, dari, urdu, francia, pashto, török, kurmanji és panjabi nyelveken,

hogy hogyan jutnak hozzá a blanketta kártyához, illetve mit tegyenek, ha esetleg elhagyják, vagy elfelejtik a PIN-kódot Európa jövőbeli agysebészei. Szerencsére erre van pénz az EU-ban.

Segélyhívó a migránsok bankkártyája ügyében Forrás: Origo


Ha ez nem lenne elég, egy tájékoztató videóval is megmutatják, hogy melyik telefonszám ad, akár arab nyelven is segítséget, ha esetleg gond lenne a ki nem merülő bankkártyával.

Íme, a kiváló videó:

Mesébe illő történet a görögországi muszlim és keresztény menekült barátságáról

Az ügy kapcsán arra is volt energia és elszántság a Menekültügyi Főbiztosság részéről, hogy egy jó kis propagandavideóban mutassa be a békés migránsok békés egymás mellett élését.

Ki is választották a két legjobb arcú bevándorlót ebből a célból, és máris összeállt a La Fontaine-i forgatókönyv.


A szívbemarkoló történet arról szól, hogy Ismain és Walid, akik mindketten egyébként a fenti GREECE CASH ALLIANCE, azaz a névtelen bankkártyákon keresztül az EU-s adófizetők nagylelkűségét élvezik, Görögországban ismerkedtek meg.

Ismain muzulmán, Walid keresztény menekült, és mégis együtt horgásznak naphosszat, majd együtt eszik meg a halat, sőt mi több, a legjobb barátok lettek – a cikk szerint persze.

Ismain és Walid mesebeli története Forrás: Youtube

Hogy tovább érzékenyítsék az esetleg még nem könnyező liberálisokat, az is kiderül a videóból, hogy Walid fizikusnak tanult, Ismain pedig festő és operatőr, de mindketten el akarnak helyezkedni. Na persze egy kicsit még élvezik előtte az EU-s polgárok ingyenpénzét.

50 migráns tört be az athéni irodába a kártyáját követelve

Ha esetleg a fenti videóval a felhők feletti idealista világban eltévelyednénk, hamar visszaránt a valóságba egy másik történet az ingyenkártyákkal kapcsolatban. Történt ugyanis, hogy a nagylelkű EU és ENSZ által üzemeltetett rendszer túlterhelt lett és késtek a blanketta kártyák kibocsátásával, amit a „fizikus” és „operatőr” migránsok nem viseltek túl jól.

Így hát kifejezve nemtetszésüket, az athéni központba betört 50 menekült, és elfoglalták az épületet, a dolgozókat pedig a hatóságoknak kellett kimenteni az épületből a felbőszült migránsok elől. Sokan odaláncolták magukat, és nem akartak elmenni addig, amíg meg nem kapják a kártyájukat.

50 migráns tört be és követelte a kártyáját Forrás: Refugee.info

Az Iránból származó Saeed – aki nem fizikus – odaláncolta magát több mint egy hétre a bejárathoz. Őt sokan mások, főképp irakiak és afganisztániak is követtek, akik megafonnal követelték az ingyenpénzt biztosító kártyájukat. Az irodát be kellett zárni.

Hát ez ilyen. A jót könnyű megszokni. De feltehetjük a kérdést, hogy miért is törekedne a kedves bevándorló arra, hogy munkakeresésre adja a fejét kontinensünkön – amivel egyébként kábították nyugaton a közvéleményt – , ha az eszetlen Európai Unió és az ENSZ ingyen, sőt pont azzal a feltétellel biztosít számukra pénzt, hogy ne dolgozzanak. Talán nem ez a sokat hangoztatott integráció legjobb módja.