Hatalmas erdőtűz tombol Kaliforniában, megkezdték a lakosság evakuálását

2018.11.09. 09:19

Csütörtök óta erdőtűz pusztít a kaliforniai Buttle megyei Paradise közelében, ahol a lángok már átterjedtek a külvárosi ingatlanokra is. Három megyében megkezdték a lakosság evakuálást - közölte az amerikai AP hírügynökség.

Az alacsony páratartalom és az erős szél miatt gyorsan terjedő lángok miatt három északi megyében rendkívüli állapotot hirdettek, és megkezdték a települések kiürítését.

Erdőtűz pusztít a kaliforniai Buttle megyében, ahol lakóövezeteket is fenyegetnek a lángok. A felvételen épp egy, már kiégett autóbuszt oltanak a lánglovagok ( A képre kattintva galéria nyílik).Forrás: MTI/EPA/Peter Dasilva

Az erdőtűz bejelentése óta eddig már több mint 70 négyzetkilométernyi területen pusztítottak a lángok. Halálos áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés, de Paradise városban öt ember súlyosan megégett.

Őket életveszélyes állapotban szállították kórházba, de rajtuk kívül füstmérgezés miatt legalább 40 ember kényszerült orvosi ellátásra. 

Az erős szél miatt csak nehezen megy az oltás, eddig már több lakóház is kiégett Paradise városában.Forrás: MTI/EPA/Peter Dasilva

Pontos adtokat nem közöltek, de Paradise városában több tucat ház válhatott már a lángok martalékává. 

A tűzvész miatt, amelynek okát hivatalosan még nem közölték, a San Franciscotól 290 kilométerre található 27 ezres város valamennyi lakójának el kellett hagynia otthonát.

Több száz tűzoltő és önkéntes küzd a lángokkal, azonban az erős szél miatt csak nehezen haladnak az oltási és mentési munkálatokkal, ezért másik két északi megyében is felszólították a lakosságot, hogy még a pénteki nap hagyják el az otthonaikat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK