Macedónia ismét meghosszabbította a migrációs válsághelyzetet

menekült menekültválság migráns SZEMÉLY
Idomeni, 2016. január 21. Macedóniai belépésre várakozó illegális bevándorlók pihennek a számukra létesített sátortáborban az észak-görögországi Idomeniben 2016. január 21-én. A macedón hatóságok újranyitották a hatátátkelőt, de csak a Németországba és Ausztriába tartó migránsokat engedik be országukba. (MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz)
Vágólapra másolva!
További fél évvel, 2019 júniusának végéig meghosszabbította a migrációs válsághelyzetet a macedón parlament az illegális bevándorlás elleni lépések hatékonyságának növelése érdekében.
Vágólapra másolva!

A Vesti.mk macedón hírportál beszámolója szerint a szkopjei képviselőház úgy döntött, hogy Macedónia déli és északi határövezetében, vagyis

Rendkívüli állapotot és válsághelyzetet először 2015 augusztusában rendeltek el, amikor a nyugat-balkáni országba

naponta tízezrével érkeztek az illegális bevándorlók.

Macedóniai belépésre várakozó illegális bevándorlók pihennek a számukra létesített sátortáborban az észak-görögországi Idomeniben, 2016. január 21-én. Forrás: AP/Thanászisz Sztavrakisz

A válsághelyzet meghosszabbítása lehetővé teszi, hogy a rendőrség és a katonaság hatékonyabban és gyorsabban lépjen fel a görög-macedón határ legforgalmasabb részein.

A macedón határ védelmét az Európai Unió országai is segítik,

A balkáni országok 2016 márciusában zárták le határaikat a Görögország felől érkező migránsok előtt, akik Nyugat-Európába tartottak.

Ennek ellenére 2018 első felében a hivatalos adatok szerint több mint 6600-an lépték át a határt illegálisan.