Felháborító áldozathibáztatás, a migránsok miatt parancsolgat a nőknek a német rendőrség

"Ez a nő boldog lenne, ha zaklatná végre valaki" nemi erőszak zaklatás depresszió bántalmazás
Vágólapra másolva!
A német rendőrség arra figyelmezteti a nőket, hogy ne használjanak kábítószert és ne igyanak alkoholt azért, hogy ne váljanak a migránsok potenciális áldozataivá. A közérdekű felhívásra azután került sor, hogy egy 18 éves lányt, aki drog hatása alatt volt, egy migránsbanda Freiburgban megerőszakolt – írja a Voice of Europe a Der Spiegel német lap beszámolója alapján.
Vágólapra másolva!

„Nem tudjuk a bűncselekmények elkövetésének minden kockázatát kizárni, de tudunk tanácsot adni a polgároknak:

ne fogyasszanak alkoholt és ne drogozzanak, így kisebb az esély arra, hogy áldozatokká váljanak

– mondta Bernhard Rotzinger, Freiburg rendőrkapitánya.

Még október 14-én ugyanis hét szíriai és egy német útlevelű állampolgár megerőszakolt egy diszkó előtt egy fiatal német lányt, aki drog hatása alatt volt. A helyieket megdöbbentette az egyetemi városban történt szörnyű incidens. Két évvel ezelőtt pedig egy 19 éves német lányt erőszakolt és ölt meg egy afgán menedékkérő.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Németország más területeit is érintik a migránstámadások. Miután több kocogót is megtámadtak, arra kérte a német tévé a lakosokat, hogy biztonságos útvonalat válasszanak a futáshoz, legyenek éberek, és tartsanak hétméteres távolságot másoktól.

A szilveszteri kölni tömeges szexuális zaklatások után a helyi polgármester azt mondta, hogy mindenki tartsa távol magától az idegenek kezeit, és ne hagyja el a barátait még akkor se, ha bulizni akar menni.
A megelőzés egyébként egy nagyon jó és hasznos dolog, de egyben azt is tisztán mutatja, hogy a német hatóságok nem tudják kezelni a migránsválságot az országukban, és inkább a nőket hibáztatják a bűncselekmények elkövetéséért, Merkel „vendégei” helyett.