Ők voltak a kaliforniai mészárlás áldozatai

2018.11.09. 12:28

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a dél-kaliforniai Thousand Oaks városának egyik bárjában, egy egyetemistáknak szervezett táncházban, a 28 éves volt tengerészgyalogos David Ian Long rálőtt a tömegre, majd öngyilkos lett.

A rendőrség közleménye szerint a merénylővel együtt összesen 13 halálos áldozata volt a lövöldözésnek, a sebesültek száma pedig 21.

A brit The Guardian információi alapján a Borderline Bar & Grill tavaly menedéket nyújtott több embernek is, akik egy, a mostanihoz hasonló lövöldözés elől futottak be az épületbe.Az akkori lövöldözés 58 halálos áldozattal járt.

Egyikük a 22 éves tengerész, Brendan Kelly, aki csodával határos módon mindkét támadást túlélte. Neki az volt a szerencséje, hogy mindkét alkalommal azonnal a földre feküdt.

Molly Mauer szintén túlélte mindkét lövöldözést. A lány erről a Facebookon számolt be a Los Angeles Times információi alapján.
A halálos áldozatok között van egy veterán rendőr, Ron Helus is.

Egy másik áldozat a 22 éves Cody Coffman, aki az apja, Jason Coffman elmondása alapjánkatona szeretett volna lenni, hogy megvédhesse a hazáját.

Ráadásul Codynak hamarosan testvére születik, a gyereket november 29-re várják. 

A lövöldözésben életét vesztette a 23 éves Justin Meek is, aki idén végzett a Los Angeles-i Lutheránus Egyetemen.
Justin egy fogyatékos gyerekeket segítő intézetben dolgozott. A szüleit és a munkatársait valósággal sokkolta a korai halála.

A másik áldozat a mindössze 18 éves Alaina Housley volt, aki a Pepperdine Egyetemre felvételizett, és ott jogot szeretett volna tanulni, amihez ösztöndíjat is kapott. Az apja, Adam Housley régebben a konzervatív Fox News tudósítója volt.

Szintén meghalt a lövöldözés következtében a 27 éves Telemachus Orfanos, aki a támadóhoz hasonlóan, haditengerészetnél teljesített szolgálatot.

A 21 éves főiskolai hallgatót, Noel Sparksot is agyonlőtték.

Sean Adler, egy kétgyerekes 48 éves családapa szintén a merénylet áldozatává vált. Ő biztonsági őrként dolgozott a Borderline Bar & Grillben. A családját nagyon felzaklatta a halála.

KAPCSOLÓDÓ CIKK