Már kilenc áldozata van a kaliforniai tűzvésznek

Erdőtűz Kaliforniában, 2018.11.10.
Paradise Pines, 2018. november 10. Kiégett járművek roncsai a kaliforniai Paradise Pines közelében 2018. november 9-én. Az alacsony páratartalom és az erős szél miatt gyorsan terjedő lángok miatt az állam három északi megyéjében rendkívüli állapotot hirdettek. A tűzvész miatt a hatóságok eddig negyedmillió embert evakuáltak, a lángok több mint 35 ezer hektárnyi növényzetet pusztítottak el. MTI/EPA/Peter Dasilva
Vágólapra másolva!
Kilencre nőtt a legsúlyosabb kaliforniai tűzvész halálos áldozatainak száma. Mindannyian a Butte megyei Paradise városkában vagy annak környékén haltak meg, ahol mintegy 6700 épület vált a lángok martalékává.
Vágólapra másolva!

Amellett, hogy korábban már találtak egy autóban öt összeégett holttestet Paradise közelében, a tűzoltók rátaláltak három holttestre egy ház mellett is, egyre pedig egy épületben.

Harmincöt embert eltűntként tartanak nyilván.

A tűzvész csütörtökön tört ki a Sacramentótól északkeletre lévő Plumas erdő peremén, és péntek éjjelre több mint 36 ezer hektárnyi területet perzselt fel. Eddig még csak a terület öt százalékán tudták megfékezni a lángokat. Kétezer tűzoltó küzd velük. Több mint 150 ezer embert kellett kitelepíteni.

Kiégett autók roncsai a kaliforniai Paradise Pines közelében 2018. november 9-én Forrás: MTI/EPA/Peter Dasilva

Gavin Newsom megválasztott kaliforniai kormányzó rendkívüli állapotot hirdetett ki Butte megyében, de két másik megyében is – Los Angelesben és Venturában –, mert ott is pusztítanak tüzek. Utóbbi két megyében 50 ezer embert evakuáltak.

Ez a tűzvész az egyik legsúlyosabb az állam történetében a tűzoltók adatai szerint.