Elpusztult Max, Románia legtöbbet szenvedett medvéje

Maxot bocs kora óta kínozták. Megvakították, fogait folyamatosan lereszelték, és grogokkal tömték, hogy a vele fotózkodó turistákban ne tegyen kárt.
Maxot már kisbocs korában megvakították. Fogait folyamatosan lereszelték, és drogokkal tömték, hogy a vele fotózkodó turistákban ne tegyen kárt.
Vágólapra másolva!
Egy Facebook-bejegyzésben adta a világ tudtára a Zernyest melletti Liberaty medvemenedékhely, hogy elpusztult Max, Románia legtöbbet szenvedett barnamedvéje - számolt be honlapján a Maszol.ro.
Vágólapra másolva!

A nagytestű barnamedve 1997-ben született, de már kisbocsként elszakították anyjától, és a Peles-kastélyhoz vitték, ahol arra kényszerítették, hogy naphosszat fotózkodjon a turistákkal.

Kegyetlen tulajdonosai kiszúrták a szemét, amikor észrevették, hogy a fényképezőgép villanó fényére idegesen reagál, folyamatosan lereszelték a fogait, és éveken keresztül nyugtatókkal „feldúsított" sörrel itatták, hogy elkerüljék a kellemetlen meglepetéseket.

Maxot már kisbocs korában megvakították. Fogait folyamatosan lereszelték, és drogokkal tömték, hogy a vele fotózkodó turistákban ne tegyen kárt Forrás: Maszol

Mivel egy idő után a turisták arra panaszkodtak, hogy túl erős az állat szaga, spray-vel „kezelték" a helyzetet. A Maszol.ro beszámolója szerint Max szenvedései 2006-ban értek véget, amikor a Zernyest melletti Libearty medvemenedékhelyre került.

A hosszú éveken keresztül elszenvedett megpróbáltatások nyomot hagytak, ízületi gyulladásban szenvedett, és idővel a teste hátsó fele lebénult. November eleje óta pedig sem enni, sem inni nem volt már hajlandó,

a szíve pedig hétfőn este leállt - számolt be közösségi oldalán a román medvemenedékhely.