Az eper után most körtében találtak tűt Ausztráliában

Vágólapra másolva!
Varrótűt találtak egy melbourne-i bevásárlóközpontban vett körtében néhány nappal az után, hogy bíróság elé állították a "gyümölcsterrorizmusként" elhíresült bűncselekmény-sorozat első feltételezett elkövetőjét - jelentette szerdán az ABC ausztrál hírtelevízió internetes felületén.
Vágólapra másolva!

Az ABC egyik sminkese értesítette a Victoria állambeli rendőrséget az újabb bűnesetről. Clare Bonser autóvezetés közben evett egy körtét, de szerencsére még idejekorán észrevette a benne megcsillanó tűt. Nem harapott rá, és nem esett baja, de - mint mondta - megdöbbentette a tű látványa a gyümölcsben, és nem hitt a szemének. Clare Bonser a hét végén vásárolta a körtét a Woolworths szupermarketben, Melbourne délkeleti, Berwick nevű elővárosában.

Felügyelőként dolgozott

Az újabb incidens három nappal az után történt, hogy bíróság elé állították a "gyümölcsterrorizmusként" elhíresült bűncselekmények első elkövetőjét, egy 50 éves asszonyt, akit hétrendbeli gyümölcsszennyezéssel vádoltak meg. Az ügyészség szerint a nő vélt vagy valós munkahelyi sérelmei miatt akart elégtételt venni azzal, hogy tűket szúrt eprekbe. A nő a gyümölcsszedők felügyelőjeként dolgozott egy Brisbane-től északra fekvő eperfarmon.

Lavina

Az eperbotrány szeptember közepén robbant ki Queensland államban, miután hasi fájdalmakkal kórházba szállítottak egy férfit, aki lenyelt egy tűvel átszúrt epret, amelyet egy szupermarketben vásárolt. Az eset valóságos lavinát indított el, a közösségi médiában számtalan felvétel jelent meg tűvel átszúrt eprekről és másfajta gyümölcsökről, kezdve az almától egészen a banánig. Csakhamar minden ausztráliai államból érkeztek hasonló jelentések, táplálva azt a félelmet, hogy az epres támadónak utánzói akadtak.

Az ABC honlapján azt írta, hogy szeptember óta több mint száz ilyen incidens történt szerte Ausztráliában. Szeptember közepén szigorították a gyümölccsel elkövetett szabotázsakciókért kiróható büntetést, tízről tizenöt évi börtönbüntetésre növelve a tételt.