Majom rabolt el és dobott le egy ház tetejéről egy csecsemőt

majom, India, majomtámadás
This photo taken on November 13, 2018 shows macaque monkeys gathering near the Taj Mahal monument in Agra in India's Uttar Pradesh state. - Macaques, whose last common ancestor with human beings lived about 25 million years ago, are common across much of the Indian subcontinent. (Photo by Pawan Sharma / AFP)
Vágólapra másolva!
Anyja karjai közül ragadta el a 12 napos csecsemőt egy majom Indiában. Az országban nem ez az első hasonló eset: tavasszal egy kút mélyén találták meg egy olyan csecsemő holttestét, amelyet szintén egy majom rabolt el. 
Vágólapra másolva!

A majom akkor tört be az agrai család házába, amikor a nő szoptatta újszülött fiát – számolt be róla a BBC. Odament hozzájuk, megragadta a csecsemőt, majd elfutott vele. A szomszédok rögtön a kétségbeesett anya segítségére siettek, de addigra már késő volt. A majom több helyen is

összeharapdálta a csecsemő testét, majd az egyik közeli ház tetejéről ledobta.

Illusztráció Forrás: AFP/Pawan Sharma

A 12 napos gyereket még élve szállították kórházba, de ott belehalt sérüléseibe. Dhirendra Kumar, az egyik rokon a brit portálnak azt mondta, mivel rengeteg a majom a környéken, rettegnek az állatoktól. Hiába szóltak többször is a hatóságoknak a problémáról, azok nem tesznek semmit.

A térségben gyakoriak a majomtámadások: áprilisban szintén egy majom ragadott el egy csecsemőt, a gyerek holttestét egy kútban találták meg. A Taj Mahal környékén pedig a turisták sincsenek biztonságban: a majmok gyakran fosztogatják, sok esetben pedig meg is támadják őket.