Alacsony, isiászos ősz férfi, felemás cipőben - videó

Jean-Claude Juncker, csókol
Vágólapra másolva!
Kilenc pontban sikerült összeszedni, hogy az eufemisztikus kifejezéssel élve komoly alkoholproblémákkal, hivatalosan isiásszal küzdő, ha durván akarunk fogalmazni, alkoholista Európai Bizottsági elnökhöz milyen szégyenteljes jelenetek fűződnek az utóbbi időben, vagy hogy mit gondol róla a nemzetközi sajtó. Jöjjön a Best of Jean-Claude Juncker. 
Vágólapra másolva!

1. Az hagyján, hogy „azt sem tudja, milyen rendezvényen van”, de felemás cipőben sikerült kijönnie egy sajtótájékoztatóra. Olyan állapotban van, amilyenben a jelenlegi Európai Bizottság is: egy helyben toporogva, ide-oda dülöngélve, az egyenes utat alig találva. A videón jól látható, hogy Juncker ezúttal egy sajtótájékoztató kellős közepén hagyja el a termet, nem is akárhogyan, mindennek tetejébe egyik lábán barna, a másikon fekete cipőben!

2. A bizottsági elnök és a magyar kormányfő éppen az Európai Néppárt utódjelöltjéről döntő helsinki kongresszusán volt, amikor a VIP-társalgóban a tőle megszokott ruganyos léptekkel (nikotinéhségét csillapítandó) nekiindult megkeresni a kijáratot. A PestiSrácok.hu videójának tanúsága szerint végül Orbán Viktor miniszterelnök segítségével tudta kinyitnia az ajtót.

3. A „visszatérő isiászban szenvedő” Európai Bizottság elnökét a Bagi-Nacsa páros is kigúnyolta. Jean-Claude Juncker az idei, júliusi NATO-csúcson előadott különszáma miatt kerülhetett a humoristák célkeresztjébe, akik frappánsan gúnyolták ki Juncker botladozását, valamint a Brüsszelben nyílt titokként kezelt alkoholproblémáit.

4. Az Európai Bizottság (EB) elnöki tisztségére való alkalmatlanságát bizonyítják a luxemburgi politikus december elsejével kapcsolatos, magyarellenes keddi kijelentései. Az Európai Parlamentben Klaus Iohannis román elnök jelenlétében, hazánkban hatalmas botrányt kiváltó beszédében úgy vélekedett, hogy december elseje, a Román Királyság és Erdély „egyesülésének” a napja nemcsak Románia, hanem egész Európa ünnepe.

– közölte Juncker, mit sem törődve 15 millió magyar nyílt és tudatos szembeköpésével.

Brüsszel, 2018. január 31. Klaus Iohannis román elnök és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke (j) sajtóértekezletet tart Brüsszelben 2018. január 31-én Forrás: MTI/EPA/Arisz Oikonomu

5. Sokatmondó klipet készített a Vadhajtások online portál Jean-Claude Junckerről, aki az Európai Bizottság elnökeként négy éve teszi tönkre az Európai Uniót. Ha esetleg bárki azt gondolná, hogy Juncker bármelyik felvételen alkoholos befolyásoltság alatt áll, minden bizonnyal téved. Isiásza van. Ezért a magunk részéről a Mr. Alkohol titulust nem is értjük.

6. Az Európai Unió első embere nem veti meg az alkoholt, ahogy ezt számos esetben már alátámasztotta. Most a Terminátorral húzott le egy felest. Juncker Arnold Schwarzeneggerrel folytatott megbeszélést, a Terminátor, volt kaliforniai kormányzó Twitter-oldalán közzétett kép alapján pedig ezt követően feleseztek is.

7. Juncker az utóbbi nagyjából három évben számos blamázst okozott, mivel botrányos állapotban jelent meg EU-, illetve NATO-csúcsokon és más eseményeken is. Európa vezetője a dublini NATO-csúcson is nagy feltűnést keltett, mivel ott tántorgott, és csak segítséggel tudott mozogni. Juncker akkor mindezt azzal próbálta kimagyarázni, hogy nem volt részeg, hanem roppant beteg. Hát persze.

8. Tavaly a Ciprus újraegyesítéséről szóló genfi konferencián jelent meg részegen. Akkor azt írta a brit The Sun, hogy

Az első nagyobb botránya Junckernek a 2015 májusában rendezett EU-csúcshoz kapcsolódik, ugyanis
ott jelent meg először nyilvánosan ittas állapotban.

9. Lesújtó kritika jelent meg a Daily Mail angol újság internetes oldalán is még júliusban. Kate Ferguson a Daily Mail online politikai tudósítója nagyon komoly kérdéseket feszeget írásában. Többek között azt, hogy vajon alkalmas-e még Juncker arra, hogy a világ egyik legnagyobb politikai és gazdasági hatalmát irányítsa, és nem kellene-e inkább szembenéznie azzal, hogy alkoholbeteg, és emiatt lemondania.