Alakul az egységfront a Soros-paktum ellen

Római migránstábor, Róma, migráns
ROME, ITALY - APRIL 07: African migrants wait in line to eat a meal offered by volunteers in the makeshift camp for migrants and refugees on April 7, 2018 in Rome, Italy. About two hundred African, Kurdish and Eritrean migrants are stuck in the Baobab migration centre, a makeshift camp near Tiburtina train station without water, electricity and toilets. (Photo by Antonio Masiello/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A legfrissebb hírek szerint Észtország sem írja alá az ENSZ globális migrációs csomagját. A Soros-féle bevándorlási paktumra egyre több ország mond nemet.
Vágólapra másolva!

Lassan a teljes közép-európai régió, továbbá az Egyesült Államok és Ausztrália is nemet mondott a Soros György által tollba mondott, az ENSZ neve alatt futó migrációs paktumra. Ráadásul a nyugat-európai országokban is egyre nagyobb a paktum elutasítottsága. A legfrissebb hírek szerint Észtország sem kér az amerikai tőzsdespekuláns terveiből. A dokumentum lényege, hogy az illegális migrációt legálissá tenné, így megnyitnák a határokat több millió migráns előtt. Magyarország már júliusban határozott nemet mondott a paktumra.

A bolgár kormány sem támogatja a csatlakozást az ENSZ globális migrációs csomagjához – jelentette be Cvetan Cvetanov, a konzervatív Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) nevű kormánypárt frakcióvezetője. Az Egyesült Államok, Ausztrália, Ausztria és Magyarország már kilépett a paktum megtárgyalásából is, több ország, köztük Lengyelország pedig a távozását mérlegeli az egyezmény elfogadásának folyamatából. Könnyen léket kaphat tehát a bevándorláspárti Soros György terve. Csehország sem támogatja a paktumot, de Belgium is nemet mondott.

Az európai országok nagy része sem kér a Soros-féle migránspaktumból Forrás: Getty Images/Antonio Masiello

Legalizálnák a migrációt

Az ENSZ migrációs csomagjának szövegét idén júliusban véglegesítették.

Deklarált célja az illegális bevándorlás biztonságossá és legálissá tétele.

Az egyezményt – hivatalos nevén Globális megállapodás a biztonságos, rendezett és szabályos migrációról – a tervek szerint decemberben fogadják el az ENSZ marokkói csúcstalálkozóján. A dokumentum olyan kérdésekkel foglalkozik, mint a bevándorlók védelme, integrálásuk a fogadó országukba, illetve a saját országukba való visszajuttatásuk.

Hírt adtunk róla, hogy a csomag gyakorlatilag olyan, mintha azt Soros György diktálta volna tollba. A tervezet szerint a csomag teljes mértékben zárójelbe teszi az emberek jogát a biztonsághoz, mert

meg akarja tiltani, hogy a migránsok személyes adatait átadják a kiutasításokkal foglalkozó bevándorlási hatóságoknak.

Vagyis hiába lehetne tudni, hogy illegálisan tartózkodnak egy országban, nem lehetne kiutasítani őket. Árulkodó, hogy a dokumentumokkal kapcsolatos egyeztetéseken személyesen vett részt az erősen Soroshoz köthető Louise Arbour, aki a migrációval foglalkozó főtitkári különleges képviselő. Nem mellesleg Arbour készítette a Globális Migrációs Csomag alapját képező dokumentumot is (Migration Works for All).

A Soros-féle migránspaktum csak a kibocsátó országnak jó Forrás: AFP/Guillermo Arias

Júliusban távoztunk

Magyarország július végén jelezte, hogy nem kér a dokumentumból, ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azzal indokolta, hogy

alapvető hozzáállásbeli különbség van a világszervezet és Magyarország között, máshonnan nézzük a migrációs folyamatokat, így másként is látjuk azokat.

Az elfogadás folyamatából időközben hivatalosan kilépett az Egyesült Államok, Ausztrália és Ausztria. Több ország pedig a távozását mérlegeli, így a horvátok, a dánok és a svájciak is könnyen hasonlóan dönthetnek. Jól mutatja, hogy Kolinda Grabar-Kitarovic, Horvátország jobboldali és bevándorlásellenes köztársasági elnöke a napokban azt mondta, hogy hazája biztosan nem fogja aláírni a paktumot.