Kiengedték a franciák a liberálisok kedvenc iszlamista szexbűnözőjét

assault Horizontal
(FILES) This file photo taken on August 26, 2011 shows Swiss Islamologist Tariq Ramadan giving a speech at the Treichville sports parc, a popular district of Abijdan, during a conference "Night Destiny (Muslim feast known as Laylat al-Qadr), Night of Peace and Reconciliation". Tariq Ramadan is currently under investigation in Paris for alleged "rape, sexual assault, violence and death threats", and is the subject of complaints by two women, including Henda Ayari, who make similar accusations. / AFP PHOTO / SIA KAMBOU
Vágólapra másolva!
A párizsi fellebbviteli bíróság csütörtökön elrendelte Tarik Ramadan, az egyik legismertebb szélsőséges nézeteket valló „iszlámszakértő" rendőri felügyelet melletti szabadlábra helyezését. A muszlim teológus, akit két nő nemi erőszakkal vádolt meg, februárban került előzetes letartóztatásba. Ramadan a hírhedt Muszlim Testvériség követője. Ennek ellenére a nyugati liberális és baloldali elit kedvencének számít, sőt mi több, tanácsadója volt a munkáspárti Tony Blairnek, amikor Nagy-Britannia miniszterelnöki tisztségét töltötte be.
Vágólapra másolva!

A vádlott ügyvédje, Emmanuel Marsigny tájékoztatása szerint a svájci állampolgárságú férfit

300 ezer eurós óvadék ellenében helyezték szabadlábra.

Tarik Ramadannak - aki nem hagyhatja el Franciaországot -, le kell adnia svájci útlevelét a francia rendőrségnek, nem léphet kapcsolatba a sértettekkel és a tanúkkal, valamint hetente egyszer meg kell jelennie a kijelölt rendőrőrsön - írja a 888.hu.

Tarik Ramadan Forrás: AFP/Sia Kambou

A döntést megelőzően, csütörtökön először nyilvános tárgyaláson hallgatták meg az iszlamista szexragadozót, ami az előzetes letartóztatás idején nagyon ritka Franciaországban.

„Hova szöknék? Amikor minden az ártatlanságomat bizonyítja. Franciaországban maradok, és megvédem a becsületemet és az ártatlanságomat" - mondta Ramadan tucatnyi híve és a lánya előtt, akik Free Tarik Ramadan feliratú pólóban jelentek meg.

Ahogy az Origo arról már beszámolt,

az iszlamista vezér a nyugati liberális és baloldali politikusok kedvence volt hosszú éveken át.

Ramadan 56 éves, a svájci Genfben született, az Oxfordi Egyetem Orientalisztika Karának volt a tanára, jelenkori iszlám tanulmányokat oktatott.

Családja egyiptomi származású, anyai nagyapja, Hasszan al-Banna, a szélsőséges Muszlim Testvériség alapítója volt.

Radikális nézeteket valló szüleit a szekuláris beállítottságú Gamal Abden-Nasszer egyiptomi elnök száműzte az országból, végül Svájc fogadta be őket.

Ramadan is a Muszlim Testvériség hívének tartja magát.

A férfi a baloldali Tony Blairnek volt a tanácsadója, amikor Nagy-Britannia miniszterelnöki tisztségét töltötte be.

Közismert, hogy

A Weinstein-botrány után előtérbe került zaklatási ügyek és kampányok nyomán Tarik Ramadan ellen 2017 októberben érkezett az első feljelentés nemi erőszak, szexuális támadás és fenyegetés vádjával, majd egy héttel később egy másik nő hasonló vádakkal tett ellene egy második feljelentést.

Az első feljelentést Henda Ayari, egy szalafistából lett ismert francia feminista aktivista tette.

A Libératrice nevű egyesület 41 éves elnöke 2016 novemberében J'ai choisi d'etre libre (Úgy döntöttem, szabad leszek) címmel megjelent könyvében írt először arról, hogy egy muzulmán értelmiségi 2012-ben egy párizsi hotelszobában bántalmazta és megerőszakolta.

A nő 2017. október 20-án a szexuális zaklatásról indult kampányban a Facebookon megnevezte támadóját, és azt írta, hogy

A második eset is egy konferencia alatt történt, 2009-ben a közép-franciaországi Lyon egyik szállodájában.

A szintén 41 éves áldozat

orvosi látlelettel tudja bizonyítani a nagy brutalitással elkövetett szexuális erőszakot.

A sajtóban Christelle álnevet használó nőt szintén csütörtökön szembesítették Ramadannal, aki a háromórás meghallgatás után tagadta, hogy szexuális kapcsolata volt a nővel, és nem írta alá a jegyzőkönyvet.

Hivatalos források szerint a nő azzal hozta zavarba a támadóját, hogy elmondta:

Az iszlamista negyedik alkalommal kérte szabadlábra helyezését a múlt héten, de mint az összes többi alkalommal az elmúlt egy évben, a vizsgálóbírók ezúttal is elutasították a kérelmet, mert attól tartanak, hogy a férfi nyomást gyakorol a sértettekre.

A fellebbviteli bíróság viszont elrendelte a szabadlábra helyezést, miután a negyedik kérést megelőzően, október végén Tarik Ramadan elismerte, hogy szexuális kapcsolatot létesített a sértettekkel, de azt állította, hogy az a nők beleegyezésével történt. A radikális teológus egy évig tartó tagadás után

a sajtóban is nyilvánosságra került egyértelmű üzenetváltások és SMS-ek miatt kénytelen volt az eredeti vallomásán változtatni.

A szabadlábra helyezése várhatóan újabb társadalmi vitát fog eredményezni Franciaországban.