Merkel szánalmas végnapjai

MERKEL, Angela
Berlin, 2018. október 29. Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetője érkezik a párt elnökségi ülésére Berlinben 2018. október 29-én. Sajtóértesülések szerint Merkel az ülésen bejelentette, hogy nem indul el ismét a CDU elnöki tisztségéért a párt decemberi kongresszusán. MTI/EPA/Omer Messinger
Vágólapra másolva!
Angela Merkel a teljes csőd szélén van, hiszen pártszövetsége súlyos népszerűségvesztést könyvelhetett el a bajorországi és hesseni tartományi választásokon. A fentiek hatására Merkel október végén bejelentette, hogy nem indul többet a CDU elnöki pozíciójáért, és 2021 után semmilyen politikai tisztséget nem vállal. Ahogy korábban már írtunk róla, Merkel bukásához egyértelműen a bevándorláspolitikája vezetett, azaz, hogy feltétel nélkül bevándorlók százezreinek küldött meghívót a „Willkommenskultur” és a „Wir schaffen das” jelszavai mögött. A kancellár miután látta, hogy ez a politika nem jött be, úgy tűnik, új hobbijaként a valóság és a közelmúlt elferdítésébe, azaz nyilvános hazudozásba kezdett mind a saját politikája, mind a Magyarországon épített kerítés és határvédelem kapcsán. Szerencsére mi nem vagyunk ilyen feledékenyek.
Vágólapra másolva!

Merkel most épp úgy fogalmazott a Neue Presse című lap fórumán Chemnitzben a magyar határkerítés kapcsán:

Vagyis, ha jól értelmezzük a teljes bukás előszobájában lévő kancellár kicsit zavaros szavait, akkor azt találta lódítani, hogy nem az ő Willkommenskultur politikája, illetve a menekülteknek meghívót küldő 2015-ös nyilatkozatai a felelősek Németország és Európa bevándorlókkal történő elárasztása miatt, hanem a magyar határkerítés, illetve, hogy az szerinte későn épült meg.

Berlin, 2018. október 29. Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetője a bukás szélén. Forrás: MTI/EPA/Omer Messinger

Nem ez az első alkalom, hogy Merkel a saját politikai szarvashibáját a magyar kormány nyakába akarja varrni, illetve a kínos múltját kívánja kicsit kozmetikázni. Hiszen szeptember végén így beszélt Augsburgban:

„Orbán Viktor magyar miniszterelnök folyamatosan rámutat arra, hogy milyen jól védi a határt, amit egyébként helyesnek tartok, és soha nem is szólaltam fel a határvédelme ellen,

hiszen schengeni külső határa van, de ez a határ sajnos még nem készült el akkor, amikor a sok menekült érkezett.”

Na persze, ő sosem szólalt fel a magyar határvédelem ellen...

Mindenesetre mi azért nem felejtettük el és összegyűjtöttük a „támogató és bíztató szavait” 2015-ből.

Merkel 2015-ben: A kerítés le fog omlani

Amikor Merkel múltat végképp eltörlő hazugságtúrája két hónapja elkezdődött, már felelevenítettük, hogy 2015. július 8-án a német kancellár Alekszander Vucic szerb elnökkel találkozott. A megbeszélést követően a kancellár azt mondta, hogy

Merkel teljesen egyetértett a szerb miniszterelnökkel akkor is, amikor Vucic arról beszélt, hogy

megpróbálta Orbán Viktort lebeszélni a kerítésről és reméli, ezt mások is megteszik.

Merkel meg is tette.

Kelet-Európát kritizálta a menekültválsággal kapcsolatban Angela Merkel német kancellár egy szerdai zárt ülésen – írta a Politico még 2015. október 8-án. A kancellár szerint a keleti országoknak tanulnia kellett volna a történelemből, úgy tudnák, hogy az izoláció nem megoldás.

Merkel Magyarországgal kapcsolatban azt mondta: azért nyitotta meg a német határokat a migránsok előtt, hogy "megvédje Európa méltóságát".

Orbán Viktor kerítésépítését pedig mostani állításával ellentétben annyira nem támogatta, hogy egyenesen a berlini falhoz hasonlította: azt mondta, ez a fal is hamarosan le fog omlani.

Merkel a továbbiakban pedig így beszélt:

Vagyis: az a Merkel, aki most azt hazudja, soha nem ellenezte a kerítést, sőt valójában csak az volt a baja, hogy nem épült meg előbb,

valójában akkor azt mondta: a kerítések nem állítják meg a migránsokat.

Emlékszünk: ezeket a merkeli szavakat szajkózta a teljes magyar balliberális propagandamédia: a migránsok úgyis megkerülik a kerítést, átmásznak rajta, stb.

Merkel a határt sem akarta lezárni

2015. október 17-én pedig azt mondta, hogy a bezárkózás az okostelefonok korában kudarcra van ítélve, az EU-ba igyekvő ezrek nyomását a kerítések nem fogják visszatartani. Ugyanezen a napon arról is beszélt, hogy a bezárkózásra irányuló,

a bevándorlók egyszerűen más utakat keresnek, de kevesebben nem lesznek. Ezért Merkel szerint ezek csak látszatmegoldások.

November elején pedig egy akkori koalíciós válság kellős közepén azt mondta a kancellár a tartományi vezetőknek, hogy „itt és most meg kell állapodnunk intézkedésekről, hogy ne kelljen lezárnunk a határokat”.

Hát így támogatta Merkel a határvédelmet.

Merkel felbőszítette a chemnitzieket a látogatással

Merkelt tüntetők ezrei fogadták Chemnitzben, amin nincs is mit csodálkozni, hiszen idén augusztusban egy iraki és egy szíriai migráns leszúrt egy 35 éves német férfit a chemnitzi belvárosban.

Az áldozatot kórházba szállították, ahol belehalt sérüléseibe. Az eset hatalmas közfelháborodást váltott ki, és Merkelnek és kormányának elhibázott migrációs politikáját látták az elszaporodó erőszakos cselekmények és a konkrét eset mögött. A chemnitzi gyilkosság után több ezres tüntetés volt a német kisvárosban.

Forrás: AFP/John Macdougall

Utóbb persze azzal próbálták elmismásolni a dolgot, hogy szélsőségesek megmozdulásáról, azok hajtóvadászatairól, szélsőséges jelképekről stb. beszéltek. Vagyis, ahogy azt Merkeltől és kormányától megszokhattuk, a valódi problémákat még véletlenül sem hozták szóba.

Merkel szóvivője a nyilvánosságnak nem a gyilkosságról, hanem az önbíráskodás elítéléséről beszélt. Több újság is arról írt most, hogy Merkel elkésett a látogatással, hiszen az eset lassan három hónapja történt.

Teljes kudarc a Willkommenskultur

Nem csoda, hogy a németeknek egyre inkább elege van a bukdácsoló Merkelből. A kancellár 2015-ben azzal próbálta eladni az illegális bevándorlók korlátlan beengedését, hogy az ország képes lesz ezzel a problémával megbirkózni. Azóta azonban a migránsok által elkövetett bűncselekmények száma jelentősen nőtt, és a bevándorlók integrációja finoman sem halad zökkenőmentesen.

Bár a német munkaügyi hivatal azt közölte, hogy 300 ezer migránsnak van már munkája, de ez egyrészt kozmetikázott adat, másrészt elenyésző szám ahhoz képest, hogy kétmillióan érkeztek.

A hivatal kutatóintézete szerint a következő öt évben arra lehet számítani, hogy a migránsoknak legjobb esetben is csak a fele fog dolgozni.

Tizenöt esztendő múlva pedig minden harmadik migránsnak nem lesz munkája feltéve, ha a mostani gazdasági folyamatok nem változnak meg. És ez még egy derűlátó jóslat.

Merkel megbukott, decembertől már nem lesz pártelnök és hamarosan kancellár sem. Búcsúzhatna méltósággal is.

Nem sikerül.