Fellázad Párizs népe Macron ellen: blokád alá veszik a fővárost

Franciaország, tüntetés, Yellow West Movement, Le Boulou, 2018.11.17.
Demonstrators wearing Yellow Vests (Gilets jaunes) block the traffic during a protest against the rising of the fuel and oil prices on November 17, 2018 on the A13 highway in Dozule, northwestern France. - French drivers seething over high fuel prices have vowed to snarl traffic across the country on November 17 in a widely supported protest that could prove the trickiest so far for French President. (Photo by CHARLY TRIBALLEAU / AFP)
Vágólapra másolva!
A hétvégi gigatüntetések után a Macron rezsimjével elégedetlen franciák ismét nagyszabású demonstrációt szerveznek, annak érdekében, hogy megállítsák a magát új Napóleonnak és de Gaulle-nak képzelő, bukott szocialista politikusból lett bevándorláspárti elnököt. Ezúttal Párizst akarják blokád alá venni.
Vágólapra másolva!

Miután a sárga mellényesek, a bevándorlás párti Macron rezsim durva megszorító intézkedései miatt, amelyekről itt írtunk, szinte egész Franciaországot megbénították november 17-én, máris egy új Facebook eseményt indítottak a szervezők „2. felvonás” elnevezéssel, ezúttal

Párizst veszik blokád alá a macroni rezsimmel elégedetlen franciák

- írja a CNEWS.

A kétségtelenül rossz politikus Macron elérte, hogy mára már minden társadalmi réteg megveti, korábban hűséges miniszterei hátat fordítottak neki, ahogy nagyon sokszor megírtuk mi is,

Felmérések alapján a november 17-i blokád hatására további 4 százalékot esett vissza a már amúgy is rendkívül alacsony népszerűsége.

Az infláció, a munkanélküliség, az állandó drágulások miatt

a szegényebb embereket nem boldogítja, hogy Macron bevallottan bevándorláspárti elnök,

sőt kifejezetten rosszul esik nekik, hogy az elnök politikája nem a francia emberek valós problémáit akarja megoldani.

Az sem tetszik nekik, hogy az államfő csak a felső 1 százaléknak kedvez a vagyonadó csökkentésével.

A jobboldal számára a bevándorlás támogatása teljesen elfogadhatatlan, és hihetetlenül alacsony a támogatottsága a gazdag franciák körében is, függetlenül a politikai nézetüktől, azért mert:

A szombati akciót egyébként egy Seine-et Marne–i, Melun városából származó teherautó-sofőr indította, amelynek célja, hogy megismételje a sikeres, november 17-i blokádot.

A tüntetés a Concorde téren kezdődik, reggel 8-kor. Néhány óra alatt már több mint 20 ezren csatlakoztak az eseményhez, ők jelezték, hogy részt vesznek, további

145 ezer érdeklődik a tüntetés iránt.

Ezzel párhumosan Frank Buhler jobboldali politikus, a szuverenista Talpra Franciaország nevű párt délnyugat-franciaországi vezetője szintén Párizs blokádját tervezi.

Az még nem világos, hogy a két akció összehangolt lesz-e.