Veszélyezteti Ausztrália biztonságát az ENSZ migrációs csomagja

Scott Morrison
Scott Morrison, ausztrál miniszterelnök.
Vágólapra másolva!
Ausztrália nem fogja aláírni az ENSZ migrációs paktumát, mert az veszélyeztetné az ország határait – jelentette ki az augusztusban beiktatott új miniszterelnök, Scott Morrison. Idén júliusban már jelezték, hogy nem hajlandóak elfogadni az ENSZ migrációs egyezményét, ezt most a legmagasabb szinten erősítették meg.  
Vágólapra másolva!

Ausztrália volt az Egyesült Államok és Magyarország után a harmadik ország, amelyik jelezte, hogy nem kér a Soros György szellemiségét tükröző dokumentumból. A szigetország idén júliusban már jelezte, hogy nem hajlandó elfogadni az ENSZ migrációs egyezményét, így a további tárgyalásokhoz sem kíván asszisztálni.

A tervek szerint december elején, a marrákesi csúcstalálkozón elfogadásra kerülő dokumentummal kapcsolatban úgy fogalmazott az augusztusban beiktatott új miniszterelnök, Scott Morrison, hogy

A bevándorlásellenes kormányfő hozzátette, hogy „soha nem járulna hozzá olyanhoz, amely veszélyezteti az ország határait.

– fűzte hozzá.

Ausztrália eddig sem rejtette véka alá véleményét a migrációs paktumról

Nem új keletű Ausztrália ódzkodása a migrációt jó dolognak tartó csomagtól, februárban Magyarországra látogatott Ausztrália külügyminisztere, Julie Bishop, júliusban pedig az ország belügyminisztere jelezte, kilépnek az elfogadási folyamtaból. Peter Dutton akkor azt közölte, hogy

Az ENSZ migrációs csomagjának jóváhagyási folyamatából Ausztrália mellett eddig az Egyesült Államok, Magyarország, Ausztria, Bulgária, Csehország, Lengyelország és Izrael lépett ki, de több országban is vitát képez.