Sikerült megfékezni a kaliforniai tűzvészt

Horizontal FIRE (FILES) In this file photo taken on November 22, 2018 Noah Fisher (R) and Dusty Cope (L)  look through the remains of their home that was destroyed by the Camp Fire  in Paradise, California. - The deadliest and most destructive fire in Cal
Még hetekig eltart a kárfelmérés
Vágólapra másolva!
Kaliforniában mindenütt sikerült megfékezni a több mint két hét óta pusztító tűzvészt. Az állam történetének legpusztítóbb tűzvészeként emlegetett katasztrófa 88 halálos áldozatot követelt és még mindig 249 az eltűntek száma - jelentette be vasárnap a kaliforniai erdészeti és tűzvédelmi hivatal.
Vágólapra másolva!

A november 2-án fellobbant tüzekben Kalifornia északi vidékein mintegy 14 ezer lakóépület és további, több mint 5000 épület dőlt romba vagy égett porig, a Los Angeles környékén pusztító - és már szerdán megfékezett - tűzvésznek pedig három halálos áldozata volt, a lángok 1500 épületet tettek tönkre.

Még hetekig eltart a kárfelmérés Forrás: AFP/2018 Getty Images/Justin Sullivan

A szerda óta folyamatosan zuhogó eső a tűzoltók munkáját ugyan segítette, ám a mentést nehezítette. Több helyen is kisebb földcsuszamlások voltak, vasárnap a hatóságok áradások veszélyére figyelmeztettek. A mentési munkálatok vasárnap is folytatódtak, a mentők, a tűzoltók és a különlegesen kiképzett kutyákkal dolgozó rendvédelmi erők tervszerűen fésülik át a tűzvész sújtotta területeket.

Az északi Butte megye seriffjének hivatala drónokkal készített felvételeket a katasztrófa helyszíneiről, az elpusztult vagy "csak" erősen károsodott településekről, az úthálózatról, és az illetékesek azt remélik, hogy az így készült részletes felvételek értékes információkkal segítik majd a mentésben dolgozókat.