Nem adták meg a keresztény nőnek a menedékkérelmet

court religion politics Horizontal
(FILES) This file undated handout photo released to AFP on November 1, 2018 via the UK charity British Pakistani Christian Association shows a portrait of Asia Bibi, who had been on death row in Pakistan since 2010, at an unknown location. - Asia Bibi, a Pakistani Christian woman who spent eight years on death row for blasphemy, has been freed from jail and is believed to have already flown out of the city of Multan where she was being held, heading for an unknown destination, her lawyer said on November 8, 2018. (Photo by Handout / British Pakistani Christian Association / AFP) / -----EDITORS NOTE --- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / British Pakistani Christian Association" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS - NO ARCHIVES
Vágólapra másolva!
Nagy-Britannia elutasította annak a pakisztáni keresztény nőnek a menedékkérelmét, akit a pakisztáni muszlim közösség erőszakkal próbált meg áttéríteni az iszlámra, majd a helyi bíróságon vádat emeltek ellene, és nyolc év börtönre ítélték. A radikális iszlamistáknak is menedékjogot biztosító britek azzal indokolták a döntést, hogy a nő befogadása sértené a náluk élő muszlim közösséget – számolt be a 888.hu.
Vágólapra másolva!

Ahogyan arról korában mi is beszámoltunk, a Pakisztánban élő keresztény nőt, Asia Bibit a helyi muszlim közösség először azzal támadta, hogy ugyan abból a vízellátóból iszik, mint ők. A muszlimok többször is tisztátalannak nevezték, és megpróbálták áttéríteni az iszlám vallásra. Mivel a nő ezt elutasította, pár nappal később a terület imámja istenkáromlással vádolta meg, majd a muszlim közösség erőszakoskodott a keresztény nővel, de ennek is ellenállt.

Az erőszakoskodó muszlimok a helyi bíróságon vádat emeltek a nő ellen, akire először halálbüntetést szabtak ki, majd

a legfelsőbb bíróság mérsékelte a büntetést nyolc évre,

amit magánzárkában kell letöltenie. Asia Bibi politikai pártfogoltjai közül egyet már megöltek a muszlimok. A nő Nagy-Britanniába akart eljutni, oda adott be menedékkérelmet, de a britek elutasították a kérelmet,

mert szerintük ez sértené a szigetországban élő muszlim közösséget.

Az Egyesült Királyság egyébként több mint hárommilliós muszlim közösséggel rendelkezik, továbbá rengeteg külföldi és kettős állampolgárnak biztosítanak menedékjogot beleértve a radikális iszlamistákat és a háborús övezetből érkező szélsőségeket.

Asia Bibi Forrás: AFP/Handout

A keresztények felháborodtak a brit kormány döntésén. A pakisztáni keresztény közösség vezetője úgy fogalmazott: