Emberölő krokodilt fogtak be a Fülöp-szigeteken

Lolong, krokodil, Fülöp-szigetek
TO GO WITH AFP STORY PHILIPPINES-ENVIRONMENT-ANIMAL-CROCODILE, FEATURE by Jason Gutierrez In this photo taken on September 21, 2011, Lolong, a one-tonne (6.4-metre) 21-foot crocodile believed to be the biggest to have ever been caught, is seen in a caged pen in the southern Philippine town of Bunawan. Deep inside the Philippines' largest marshland, tribespeople who once revered crocodiles as mystical creatures say they now feel terrorised by them. AFP PHOTO / JAY DIRECTO (Photo by JAY DIRECTO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Fülöp-szigeteken befogtak egy krokodilt, mivel az feltehetően végzett egy helyi halásszal. Az 50 éves, 500 kilós hüllőt egy krokodilfarmra vitték.
Vágólapra másolva!

Egy 4,75 méteres bordás krokodilt fogtak be a hétvégén a Fülöp-szigeteki hatóságok, akik szerint az állat végezhetett az egyik helyi halásszal.

A rendőrség, a parti őrség és a környezetügyi szakemberek azután indultak a krokodil felkutatására, hogy egy 33 éves halász megcsonkított holtteste került elő a Palawan tartománybeli Balabacban.

Az áldozatnak a jobb karja és a bal lába hiányzott,

ami alapján arra következtettek, hogy krokodil végezhetett vele.

Lolong Forrás: AFP/Jay Directo

Az 500 kilós, körülbelül 50 éves hüllőt szombaton fogták be Balabac egyik folyójánál, és hétfőn átadták egy Puerto Princesában működő krokodilfarmnak. A hatóságok

át akarják mosni a hüllő gyomrát, hogy kiderítsék, valóban ez a példány végzett-e a halásszal.

2011-ben fogták be a 6,17 méter hosszú és több mint egy tonnás Lolongot, a bordás krokodilt a Fülöp-szigeteki Agusan del Sur tartományban. 2013-as haláláig Lolong volt a világ legnagyobb, fogságban élő krokodilja. Az őt foglyul ejtő vadászcsoport vezetőjéről elnevezett hüllőt kipreparálták és jelenleg a Fülöp-szigeteki Természettudományi Múzeumban látható.