Meghalt egy idős nő Macron rendőrei miatt

2018.12.05. 16:14

A marseille-i lakásának ablakát akarta becsukni a nyolcvanéves francia nő, amikor a Macron által a tüntetők ellen kivezényelt rohamrendőrök egyik gellert kapott gránátja fejbe találta.

A 888.hu számolt be arról, hogy megvan az újabb áldozata a Macron elleni tüntetéseknek. A Les valeurs actuelles szerint egy nyolcvanéves nő az áldozat, aki negyedik emeleti lakásának redőnyeit és ablakait akarta becsukni,

amikor fejen találta egy gellert kapott gránát.

A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy bár a becsapódás után azonnal kórházba vitték és megműtötték, de sérülései annyira súlyosnak bizonyultak, hogy nem tudták megmenteni az életét.
Az államügyész szerint egyelőre nem állapítható meg ok-okozati összefüggés a halált illetően annak ellenére, hogy a nő mellett a hivatalos jegyzőkönyv szerint gránátrepeszeket találtak. Az idős asszony boncolására december 10-én kerül sor.

Macron-ellenes lázadás PárizsbanForrás: AFP/Geoffroy Van Der Hasselt

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk a francia középosztály az 1990-es évek óta egyre rosszabbul él, a bukott szocialista miniszterből lett államfő, Emmanuel Macron dilettáns gazdaságpolitikájának köszönhetően legutóbb az üzemanyag árának emelését tervezték. Emiatt hetek óta demonstrációt tartanak a magukat sárgamellényeseknek nevező tüntetők, a rendőrök pedig bruátálisan lépnek fel ellenük. Macron első számú bábja, Édouard Philippe miniszterelnök bejelentette, hat hónapos időtartamra befagyasztják az üzemanyagadó emelését, engedve a tüntetők akaratának. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK