Meghalt egy idős nő Macron rendőrei miatt

sárgamellényesek tüntetése Párizsban - galéria
Demonstrators take part in a protest of Yellow vests (Gilets jaunes) against rising oil prices and living costs, on December 1, 2018 in Paris. - Speaking at the Paris police's command centre, French Prime Minister said 36,000 people were protesting across France, including 5,500 in the capital for this 3rd nationwide day of blockade ands demos. (Photo by Geoffroy VAN DER HASSELT / AFP)
Vágólapra másolva!
A marseille-i lakásának ablakát akarta becsukni a nyolcvanéves francia nő, amikor a Macron által a tüntetők ellen kivezényelt rohamrendőrök egyik gellert kapott gránátja fejbe találta.
Vágólapra másolva!

A 888.hu számolt be arról, hogy megvan az újabb áldozata a Macron elleni tüntetéseknek. A Les valeurs actuelles szerint egy nyolcvanéves nő az áldozat, aki negyedik emeleti lakásának redőnyeit és ablakait akarta becsukni,

amikor fejen találta egy gellert kapott gránát.

A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy bár a becsapódás után azonnal kórházba vitték és megműtötték, de sérülései annyira súlyosnak bizonyultak, hogy nem tudták megmenteni az életét.
Az államügyész szerint egyelőre nem állapítható meg ok-okozati összefüggés a halált illetően annak ellenére, hogy a nő mellett a hivatalos jegyzőkönyv szerint gránátrepeszeket találtak. Az idős asszony boncolására december 10-én kerül sor.

Macron-ellenes lázadás Párizsban Forrás: AFP/Geoffroy Van Der Hasselt

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk a francia középosztály az 1990-es évek óta egyre rosszabbul él, a bukott szocialista miniszterből lett államfő, Emmanuel Macron dilettáns gazdaságpolitikájának köszönhetően legutóbb az üzemanyag árának emelését tervezték. Emiatt hetek óta demonstrációt tartanak a magukat sárgamellényeseknek nevező tüntetők, a rendőrök pedig bruátálisan lépnek fel ellenük. Macron első számú bábja, Édouard Philippe miniszterelnök bejelentette, hat hónapos időtartamra befagyasztják az üzemanyagadó emelését, engedve a tüntetők akaratának.