Erőszakkal vágta le diákja haját egy tanárnő, börtönbe kerülhet – videó

Egyesült Államok, tanár, hajvágás
Vágólapra másolva!
Egy amerikai középiskolai tanárnő az osztály előtt kezdte el vágni az egyik diákjának a haját, annak akarata ellenére. Az esetről a fiú egyik osztálytársa videót is készített. A gyerekek azt mondták, először azt hitték, a tanárnő csak vicces próbált lenni, nem hitték, hogy valóban bele fog vágni a hajába. A nőt letartóztatták, évekre börtönbe kerülhet.
Vágólapra másolva!

Az eset a kaliforniai Visaliában történt egy középiskolában. Az egyik diák rögzítette az eseményeket a mobiltelefonjával.

A tanárnő, az 52 éves Margaret Gieszinger az egyik fiút kihívta a tábla elé, és leültette egy székre. Miközben az Egyesült Államok himnuszát énekelte, egy ollóval elkezdte vágni a fiú haját, a levágott tincseket a háta mögé dobta. A fiú a harmadik vágás után rájött, hogy a tanárnő nem viccel, valóban belevágott a hajába, ezért felállt a székből. A tanárnő ekkor a feje fölé emelte az ollót, és azt mondta:

Természetesen egyik diák sem szerette volna, ha a tanárnő kedvére belevág a hajába, senki nem jelentkezett. A nő ekkor az ollóval a kezében megindult a diákok felé, egy lány haját el is kapta, de mielőtt belevágott volna, a lánynak sikerült kiszabadítania magát.

A gyerekek ezután mind kimenekültek a teremből.

A videót feltöltötték a Redditre, rengetegen felháborodtak a tanárnő viselkedésén. A nő férje azt mondta, a felesége egyáltalán nem így szokott viselkedni, nem tudja, miért tette, amit tett.

A tanárnőt kirúgták az iskolából, ráadásul le is tartóztatták, 100.000 dolláros (28 millió forint) óvadékkal – írja a BBC. Gyerekbántalmazás miatt kell majd bíróság elé állnia, akár 3 évre is börtönbe kerülhet.