Minden eddiginél brutálisabban bántak Macron rendőrei a sárgamellényesekkel - videó

Vágólapra másolva!
Negyedik alkalommal vonultak tömegesen utcára a sárgamellényesek a kormány gazdaságpolitikája ellen tiltakozva a francia fővárosban és a vidéki nagyvárosokban. A rendőrök különösen brutálisan léptek fel velük szemben. Videók, fényképek sokasága tanúskodik erről.
Vágólapra másolva!

Francia híradások szerint mintegy 125 ezren vettek részt a tegnapi tiltakozó megmozduláson, ez nagyjából megegyezik az egy héttel korábbi számokkal. Ami viszont feltűnő, hogy minden eddiginél több tüntetőt vett őrizetbe a rendőrség, majdnem 1400 előállítás történt, 974-en kerültek őrizetbe.

Ez nem mást jelent, minthogy a Macron-ellenes megmozdulás résztvevőinek több mint 10 százalékát állították elő.

A francia rendőrök nemcsak ebben a kategóriában voltak szorgosak, hanem a demonstrálók elleni brutális fellépésben is, azaz a gumilövedékekkel való oszlatásban, vízágyúzásban és a gumibotozásban. Az interneten rengeteg kép kering a kemény hatósági akciók eredményéről.

Talán ez a madártávlatból készített videó mutatja meg a legjobban, milyen hangulat uralkodott tegnap Párizsban. Jól hallható, hogy Macron rendőrei nem fogták vissza magukat a tömegoszlató fegyverek használatában.

Ezen a felvételen egy kisfiú meséli, hogyan rontottak rá a rendőrök. A támadás következtében egyik szemére elvesztette a látását, arca pedig összeroncsolódott.

A rendőri brutalitás következtében rengeteg volt a sebesült tegnap.

Forrás: Twitter

Ezen a képen az látható, hogy Macron rendőrei földre tepertek egy nőt.

Forrás: Twitter

Volt, aki ennél is rosszabbul járt: ezt a férfit véresre verték, mert Macron rendszere ellen tiltakozott.

Forrás: Twitter

A rendőrök sarokba szorítottak egy tüntető, aki riadtan védelmet kért.

Forrás: Twitter