Egy tizenéves fiú okozhatta az olasz klubban kitört halálos tömegpánikot

olaszországi taposás
A tülekedésben hat ember meghalt, és mintegy ötvenen megsérültek. A Lanterna Azzurra nevű klubban azt követően tört ki pánik, hogy valaki paprika-sprayt fújt a levegőbe. MTI/EPA/Olasz tűzoltóság/Olasz tűzoltóság
Vágólapra másolva!
A gyanú szerint a 15 éves fiú paprikaspray-t fújt szét szombat éjjel a zsúfolt éjszakai olasz klubban. A tömegpánikban hat embert tapostak halálra.
Vágólapra másolva!

A gyanúsítottat szemtanúk leírása alapján azonosították, terhelő videófelvétel azonban nem áll a hatóságok rendelkezésére.

Elfogásakor a fiúnál kokaint és heroint is találtak a rendőrök.

A tülekedésben hat ember meghalt, és legalább ötvenen megsérültek. A Lanterna Azzurra nevű klubban azt követően tört ki pánik, hogy valaki paprikaspray-t fújt a levegőbe Forrás: MTI/EPA/Olasz tűzoltóság/Olasz Tűzoltóság

Azt feltételezik, hogy a fiú alapvető szándéka az volt, hogy lopjon a klub vendégeitől, és ezzel a céllal igyekezett pánikot kelteni a paprikaspray-vel.

A tragédia az Ancona melletti Corinaldo városban történt egy olasz rapper koncertje előtt.

A pánik miatt kialakult tülekedésben öt tizenéves és egy felnőtt meghalt, és több mint ötvenen megsérültek. Hét súlyos sérült állapota továbbra is válságos.

Az olasz tűzoltóság által közreadott kép mentőalakulatok tagjairól az éjszakai klub előtt, ahol agyontaposták egymást az emberek 2018. december 8-án Forrás: MTI/EPA/Olasz tűzoltóság/Olasz Tűzoltóság

Az első vizsgálatok szerint jóval több jegyet adtak el a koncertre, mint ahány ember befogadására képes volt a terem, ahol a rendezvényt tartották. A 400 fős teremben legalább ezren voltak aznap éjjel.