Megölte, majd megerőszakolta 14 éves barátnőjét

Vágólapra másolva!
Brutális módon meggyilkolta, majd megerőszakolta barátnőjét egy 16 éves fiú – írja a Metro.
Vágólapra másolva!

A 16 éves tinédzsert – akiről kora miatt írunk névtelenül – Viktorija Sokolova meggyilkolása miatt ítélte el a wolverhamptoni bíróság.

A nyomozók szerint feltehetőleg egy kalapáccsal – amit nem találtak meg – támadta meg a 14 éves lányt, akinek

eltört a gerince, és betört a koponyája is.

Olyan erővel ütötte meg, hogy a fogai is kihullottak.

A fiú egy parkban, egy pavilonnál végzett a lánnyal, a testet 150 méterre a helyszíntől egy padon hagyta, telefonját pedig egy közeli tóba dobta. A félmeztelen holttestet másnap reggel, április 12-én találta meg egy kutyasétáltató.

A rendőröknek többször ellentmondóan vallott: elsőre tagadta, hogy egyáltalán találkozott volna a lánnyal, később viszont azt állította, hogy a lány is beleegyezett, hogy lefeküdjenek, és a lánynak semmi baja nem volt akkor, amikor elváltak. Facebook-üzeneteiket is törölte, később viszont azt mondta, hogy valaki feltörte a fiókját.

A gyilkost biztonsági kamerák felvételei alapján is azonosították: a felvételeken látszik, ahogy a litván származású Viktorija bemegy a parkba, később pedig egy férfialak is bemegy ugyanazon a bejáraton, aki két óra múlva egyedül jött ki.

A West Midlands Police honlapján olvasható, hogy végül április 15-én otthonában tartóztatták le a fiút, akit a gyilkossággal és a nemi erőszakkal is megvádoltak, majd a három héten át tartó tárgyalás végén mindkét vádpontban bűnösnek találtak.

Az ítéletet február 22-én hozzák meg, valószínűleg életfogytiglani börtönbüntetést fog kapni.