Meghalt a strasbourgi muszlim terrorista ötödik áldozata is

Strasbourg terrortámadás, karácsonyi vásár, lövöldözés, 2018.12.11.
Police motorcycles drives in the streets of Strasbourg, eastern France, after a shooting breakout, on December 11, 2018. - One person has been killed and ten people injured in a shooting today near a Christmas market in the eastern French city of Strasbourg, police said, adding that the suspected gunman was on the run. (Photo by Frederick FLORIN / AFP)
Vágólapra másolva!
Újabb áldozata van a második generációs terroristának, ugyanis egy lengyel férfi is belehalt sérüléseibe, amelyet a tömegbe lövő Chérif Chekatt okozott neki Strasbourgban.
Vágólapra másolva!

December 11-én egy második generációs migráns lövöldözött Strasbourgban.
A szélsőséges iszlamista férfi a karácsonyi vásáron lőtt a tömegbe.

Friss hír, hogy ma újabb áldozata van a radikális ámokfutásnak, ugyanis meghalt egy katowicei származású strasbourgi lengyel, Barto Pedro Orent-Niedzielski.

Ezzel ötre nőtt az áldozatok száma.


A kórházban életét vesztette a strasbourgi lövöldözés egyik sebesültje vasárnap, ő az ötödik ember, aki meghalt a Chérif Chekatt által kedd este elkövetett támadásban - közölte a párizsi ügyészség.

A 36 éves lengyel állampolgár Strasbourgban élt.

A karácsonyi vásárban elkövetett merényletnek még több sebesültje van, néhányuk állapota súlyos.

Terror Strasbourgban Forrás: AFP/Frederick Florin

A hét folyamán összesen hét embert vettek őrizetbe a támadással összefüggésben. Terhelő bizonyíték híján egy ember kivételével mindegyiküket elengedték. Az ügyészség folytatja a nyomozást, hogy azonosíthassa Chekatt esetleges segítőit.

Chérif Chekatt hosszú bűnlajstrommal rendelkezett: Franciaországban, Németországban és Svájcban összesen 27 alkalommal ítélték el valamilyen bűnügyben. Feltételezések szerint a merénylő a börtönben radikalizálódott. Chekattot Strasbourg Neudorf negyedében lőtték le a járőröző rendőrök csütörtök este.

Az Iszlám Állam azt állította, hogy Chekatt a dzsihadista szervezet "katonája" volt, a francia hatóságok azonban megkérdőjelezték ezt. A támadó apja, Abdelkrim Chekatt a France 2 francia közszolgálati televíziócsatornának szombat este azt mondta, hogy fia az Iszlám Állam tanait követte, és azt vallotta: a dzsihadisták igaz ügyért küzdenek.

Vasárnap százak emlékeztek meg a lövöldözés áldozatairól Strasbourgban.